Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto 
Ympäristö, energia ja liikenne 
  20/2013 | 10.10.2013 

Älykäs, ympäristöystävällinen ja yhdentynyt liikenne -työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015


Liitteenä olevaan muistioon on koottu Horisontti 2020 -ohjelman yhteiskunnalliset haasteet -pilarin 4. kokonaisuuden, eli älykäs, ympäristöystävällinen ja yhdentynyt liikenne -aihealueen työohjelmaluonnoksen keskeisimmät otsikkotason sisällöt.

Työohjelmaluonnoksiin on syksyn mittaan odotettavissa vielä jonkin verran muutoksia, mutta luonnoksien perusteella EU:n suorista rahoitusinstrumenteista kiinnostuneiden kannattaa jo aloittaa hakuihin valmistautuminen. Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horisontti 2020 käynnistyy virallisesti 1.1.2014, mutta ensimmäisten hakujen odotetaan aukeavan jo tämän vuoden puolella.

Työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015 sisältää kolmen haun sisällöt: ensimmäisenä pääteemana on liikkuvuuden kasvu, joka jakaantuu yhdeksään alakokonaisuuteen ja edelleen useaan hakulohkoon; toisena pääkokonaisuutena vihreät kulkuneuvot; sekä kolmantena pienten yritysten ja liikenneinnovaatioiden hakukoko-naisuus.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa Horisontti 2020 -työohjelmaluonnoksesta, älä epäröi ottaa yhteyttä EU-toimistoon.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen, Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto (info@eastnorth.fi)
Muistio älykäs, ympäristöystävällinen ja yhdentynyt liikenne -työohjelmaluonnoksesta