Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Ympäristö, energia ja liikenne 19/2013 | 08.10.2013 |

Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet -työohjelmaluonnos

Liitteenä olevaan muistioon on koottu Horisontti 2020-ohjelman yhteiskunnalliset haasteet -pilarin 5. kokonaisuuden ´Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet´ -haasteen pääteeman työohjelmaluonnoksen keskeisimmät aiheet.

Työohjelmaluonnoksiin on syksyn mittaan odotettavissa vielä jonkin verran muutoksia, mutta luonnoksien perusteella EU:n suorista rahoitusinstrumenteista kiinnostuneiden kannattaa jo aloittaa hakuihin valmistautuminen. Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horisontti 2020 käynnistyy virallisesti 1.1.2014, mutta ensimmäisten hakujen odotetaan aukeavan jo vuoden 2013 puolella.

Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet -haasteen tavoitteina on saavuttaa resurssi- ja vesitehokas ja ilmastonmuutosta hidastava talous ja yhteiskunta, luonnonvarojen ja ekosysteemien suojeleminen ja kestävä käyttö ja raaka-aineiden kestävä saatavuus, jotta kasvavan väestön tarpeet voidaan huomioida planeetan luonnonvarojen ja ekosysteemien kestävyyden rajoissa.

Työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015 sisältää kolmen haun sisällöt: pääteemoina ovat jäte ja vesi-innovaatio. Lisäksi hakuja on yleisen ´ilmastotoimet, resurssitehokkuus ja raaka-aineet´ –teeman alla.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa Horisontti 2020 -työohjelmaluonnoksesta, älä epäröi ottaa yhteyttä EU-toimistoon.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen, Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto (info@eastnorth.fi)
Muistio Ilmastotoimet, ympäristö, resurssitehokkuus ja raaka-aineet -työohjelmaluonnoksesta