Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto 
Ympäristö, energia ja liikenne 
 17/2013 | 7.10.2013 

Turvallinen, puhdas ja tehokas energia -työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015


Liitteenä olevaan muistioon on koottu Horisontti 2020 -ohjelman yhteiskunnalliset haasteet -pilarin 3. kokonaisuuden, eli turvallinen, puhdas ja tehokas energia -aihealueen työohjelmaluonnoksen keskeisimmät sisällöt.

Työohjelmaluonnoksiin on syksyn mittaan odotettavissa vielä jonkin verran muutoksia, mutta luonnoksien perusteella EU:n suorista rahoitusinstrumenteista kiinnostuneiden kannattaa jo aloittaa hakuihin valmistautuminen. Tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma Horisontti 2020 käynnistyy virallisesti 1.1.2014, mutta ensimmäisten hakujen odotetaan aukeavan joulukuussa 2013.

Työohjelmaluonnos vuosille 2014–2015 sisältää kolmen haun sisällöt: ensimmäisenä pääteemana on energiatehokkuus, joka jakaantuu neljään alakokonaisuuteen ja edelleen useaan hakulohkoon; toisena pääkokonaisuutena kilpailukykyinen vähähiilinen energia kahdeksalla alateemalla; sekä kolmantena älykkäiden kaupunkien ja yhteisöjen hakukokonaisuus.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa Horisontti 2020 -työohjelmaluonnoksesta, älä epäröi ottaa yhteyttä EU-toimistoon.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen, Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto (info@eastnorth.fi)
Muistio turvallinen, puhdas ja tehokas energia -työohjelmaluonnoksesta