Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Aluekehitys | 08.05.2014 |

Älykkään erikoistumisen seminaari Rovaniemellä


Rovaniemellä järjestetään 16.6.2014 seminaari ´Smart Specialisation – What kind of added value it will provide for the regions?´ Paikalla ovat Euroopan komission Älykkään erikoistumisen foorumin (Smart Specialisation Platform) asiantuntijat kertomassa, mitä älykäs erikoistuminen tarkoittaa, ja mitä hyötyä Itä- ja Pohjois-Suomen alueille ja toimijoille voi olla älykkään erikoistumisen strategioiden tuottamisesta. Lisäksi seminaarissa kuullaan miten Lappi on ottanut älykkään erikoistumisen konseptin käyttöönsä sekä keskustellaan rahoitussynergiamahdollisuuksista, joita erikoistuminen edesauttaa.   

Eurooppa 2020 -strategia painottaa älykästä, kestävää ja osallistavaa kasvua, jonka käytännön toteutuksessa korostuu aluepolitiikan merkitys. Euroopan komissio on ohjeistanut alueita tuottamaan älykkään erikoistumisen strategioita. Lähtökohtana on, että kaikkien alueiden tulisi erikoistua tiettyihin vahvuuksiin. Strategioissa tunnistetaan alueen vahvuudet ja niihin liittyvät arvoketjut sekä asemoidaan ne kansainväliseen viitekehykseen.

Seminaari on oivallinen tilaisuus päästä kuulemaan älykkään erikoistumisen asiantuntijoita ja keskustella siitä, mitä lisäarvoa älykäs erikoistuminen voi tuoda alueelle. Tarkempi ohjelma on tämän viestin liitteenä. Seminaari on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen 9.6.2014 mennessä alla olevan linkin kautta.

Lisätietoa:
Seminaariin ilmoittautuminen
Seminaarin ohjelma
Smart Specialisation Platform komission sivuilla