Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Matkailu 3/2014 | 4.3.2014

Tasting Europe -portaali on julkaistu


Euroopan komissio ja European Travel Commission ovat julkaisseet uuden Tasting Europe -portaalin, jonne on koottu tietoa eri puolilla Eurooppaa järjestettävistä ruoka-aiheisista tapahtumista ja festivaaleista. Sivuston tarkoituksena on tarjota matkailualan toimijoille tilaisuus mainostaa ruoka-aiheisia tapahtumia ja samalla auttaa ruokakulttuurista kiinnostuneita matkailijoita suunnittelemaan matkojaan.

Sivuston yleisenä tavoitteena on luoda turismi- ja ruoka-alojen toimijoiden välille molempia osapuolia hyödyttäviä yhteyksiä. Portaalin myötä halutaan osoittaa, että Euroopan tarjoamat matkailumahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään historiaan, taiteeseen ja maisemiin, vaan myös vaihteleva ja monipuolinen ruokakulttuuri tarjoaa uusia elämyksiä.

Sivustolle on tällä hetkellä koottu noin 180 erilaista ruoka-aiheista tapahtumaa. Tapahtumia toivotaan kuitenkin lisää, jotta portaali muodostuisi entistä houkuttelevammaksi ja toimivammaksi. Portaali on tällä hetkellä englanninkielinen, mutta tapahtumien kuvaukset tulevat myöhemmin olemaan saatavilla kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Matkailutoimistot, kunnat tai muut alan toimijat voivat lisätä tapahtumia sivustolle helposti ja maksutta. Tapahtuman lisääminen onnistuu ottamalla yhteyttä portaalin ylläpitäjiin sivun ylälaidassa olevasta "Contact us"-linkistä.

Lisätietoa:
Tasting Europe-portaali
Komission lehdistötiedote