Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
ICT 2/2014 | 4.2.2014 | 14:50

Infopäivä Horisontti 2020 Future Internet -ehdotuspyynnöistä ja tietoa Futur en Seine 2014-tapahtumasta


Brysselissä järjestettiin 31. tammikuuta infopäivä Horisontti 2020-ohjelman Future Internet -ehdotuspyynnöistä. Tilaisuuden alussa annettiin yleistietoa Horisontti 2020-ohjelmasta ja ICT:n roolista siinä. Erityisesti painotettiin innovaatioiden tärkeyttä kaikissa ohjelman hankkeissa. Innovoinnin tulisi olla etusijalla hankkeiden kaikissa vaiheissa, ja ohjelmassa pyritään tukemaan koko innovaatioketjua. Hankkeiden ei siis pitäisi rajoittua pelkkään tutkimustyöhön, vaan lopputuloksen markkinointi ja hyödyntäminen ovat yhtä tärkeässä roolissa.

Yleisesittelyn jälkeen järjestettiin neljä rinnakkaistilaisuutta, joissa oli mahdollista verkostoitua ja esitellä hanke-ehdotuksia. Teemakohtaisten tilaisuuksien aihepiirit olivat:
- Network Technologies
- Software & Services, Cloud
- Net Innovation
- Experimental Platforms

Tilaisuudessa esitellyt hanke-ehdotukset ovat luettavissa verkossa. Linkki sivustolle löytyy alapuolelta lisätietoja-kohdasta.

ICT-aiheisia ehdotuspyyntöjä löytyy Horisontti 2020-ohjelman jokaisesta kolmesta pääpilarista. Horisontti 2020-ohjelman vuoden 2014 ensimmäiset ehdotuspyynnöt sulkeutuvat 23. huhtikuuta. Future Internet -teemalle on Horisontti 2020-ohjelmassa varattu rahoitusta 395,5 miljoonaa euroa.

Futur en Seine 2014
Pariisissa järjestetään 12.-15.6.2014 Futur en Seine -festivaali, jonka tavoitteena on esitellä ranskalaisia ja kansainvälisiä digitaalisia innovaatioita. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma pitää sisällään mm. työpajoja, luentoja, näyttelyitä, konsertteja ja verkostoitumistilaisuuksia. Yritysten ja tutkimuslaitosten on myös mahdollista esitellä innovaatioitaan tapahtumassa. Lisätietoa tapahtumasta saa alla olevan linkin kautta.

Lisätietoa:
Future Internet -infopäivän verkkosivut
Infopäivässä esitellyt hanke-ehdotukset
Komission Future Internet-sivut
Lisätietoa Futur en Seine -tapahtumasta
Erityisasiantuntija Sointu Räisänen