Euroopan vihreä pääkaupunki 2017 -kilpailu käynnissä

11.08.2014

Euroopan komissio on avannut kilpailun vuoden 2017 Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi. Palkinto myönnetään vuosittain kaupungille, kehittää tavoitteellisesti ympäristöystävällistä kaupunkiasumista ja on sitoutunut ympäristökuormituksen vähentämiseen ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Palkinnon tarkoituksena on paitsi antaa tunnustusta ympäristötavoitteista, myös jakaa hyviä käytänteitä ja toimia kannustavana esimerkkinä muille kaupungeille.

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa kaupungeille mahdollisuuden arvioida omaa tilannettaan suhteessa muihin kaupunkeihin ja kehittää omaa toimintaansa ympäristötavoitteiden saralla. Lisäksi kilpailu tarjoaa näkyvyyttä ja mahdollisuuden kaupungin imagon kehittämiseen. Palkintoa voivat hakea yli 100 000 asukkaan kaupungit. Hakuaika jatkuu 20. lokakuuta 2014 asti.

Kilpailuun osallistumisesta kiinnostuneiden kaupunkien edustajille järjestetään työpaja Brysselissä perjantaina 5. syyskuuta 2014. Työpajan tarkoituksena on antaa mahdollisille hakijoille tietoa hakuprosessista ja mahdollisuus verkostoitua muiden ympäristöystävällisen kaupunkiasumisen edelläkävijöiden kanssa.

Lisätietoa:
Kilpailukutsu
Tietoa hakuprosessista
Työpaja hakijoille 5.9.2014
Euroopan vihreä pääkaupunki -sivusto
Usein kysyttyä kilpailusta

Arkisto

 
Uutisarkisto 2014 | 2013 | 2012
Takaisin ajankohtaisiin