Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Yritystoiminta ja pk-yritykset | 2.5.2017

Euroopan investointirahasto ja Nordea allekirjoittivat pk-yritysaloiteen takaussopimuksen

Euroopan investointipankkiryhmään (EIP) kuuluva Euroopan investointirahasto (EIR) allekirjoitti pk-yritysaloitteen takaustoimen Suomessa Nordea-pankin kanssa. Aloitteella pyritään talouskasvun vauhdittamiseen helpottamalla pk-yritysten lainansaantia. Taattavan lainan arvo on Nordean verkkosivujen tietojen mukaan 0,5-10 miljoonaa euroa ja takaisinmaksuaika 2-12 vuotta. EIR takaa lainasta 50 %.

Rahoitusvälineen ansiosta useat pk-yritykset (alle 200 työntekijää) pääsevät hyödyntämään tavallista alhaisempia lainakorkoja, pidempiä erääntymisaikoja sekä kevyempiä vakuusvaatimuksia. Pk-yritysaloite rahoitetaan viime vuonna solmitun EIP:n ja Suomen sopimuksen mukaisesti rakennepolitiikan varojen ja Suomen kansallisen talousarvion lisäksi Horisontti 2020-ohjelman sekä Euroopan investointipankkiryhmän resursseilla.

Nordea on neljäs suomalaispankki (olemassa olevat sopimukset Suomessa Ålandsbankenin, Osuuspankin ja Oma Säästöpankin kanssa), joka on allekirjoittanut takaussopimuksen. Nyt solmittu takaussopimus on rahalliselta arvoltaan 150 miljoonaa euroa, jonka myötä suomalaispankkien tarjoama kokonaisrahoitus pk-yritysaloitteen puitteissa nousee 370 miljoonaan euroon. Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan Nordea-pankin liittyminen pk-yritysaloitteeseen neljäntenä pankkina lyhyen ajan sisällä osoittaa, että ohjelmalle on tarvetta. Lisätietoja pk-yritysaloitteesta Suomessa sekä sen tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista löydät alla olevista linkeistä.

Lisätietoja:

The SME Initiative Finland

The EIF intermediaries in Finland

TEM:n tiedote

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston aiempi tiedote