Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
Yritystoiminta ja pk-yritykset | 23.5.2017

“The real impact on SMEs´ and start-ups' business models´ - Webinaari datan saatavuudesta ja siirtämisestä

Euroopan komissio järjestää “The real impact on SMEs´ and start-ups' business models´ - Webinaarin datan saatavuudesta ja siirtämisestä 29.5.2017 klo 14:00 - 17:00.

Euroopan komissio on ehdottanut tammikuussa 2017 toimintapoliittisia ja oikeudellisia ratkaisuja, joilla Euroopan datavetoinen talous saataisiin nousuun. Komission ehdotukset ovat osa sen toukokuussa 2015 esittämää digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaa. Komissio haluaa puuttua tähän aiheeseen, koska EU ei nykyisin hyödynnä datapotentiaaliaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tilanteen muuttamiseksi on tarpeen puuttua perusteettomiin rajoituksiin, joilla ehkäistään datan vapaata liikkuvuutta yli rajojen, sekä useisiin oikeudellisiin epävarmuustekijöihin

Webinaarissa esitellään useita konkreettisia esimerkkejä siitä, miten pk-yritykset ja start-upit voivat hyödyntää ja käyttää dataa, rakentaa liiketoimintamalleja sekä laajentaa liiketoimintaansa. Webinaarin aikana järjestetään myös kysely, joka antaa jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden ottaa kantaa. Kyselyn jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, joka antaa kaikille osallistujille selkeämmän kuvan siitä, miten datan käyttö voi parantaa liiketoimintaa ja mitkä ovat pk-yritysten ja start-upien keskeisimmät ongelmat.

Tapahtumaan odotetaan pk-yrityksiä ja/tai start-upeja, jotka ovat sitoutuneet B2B-suhteisiin ja/tai kiinnostuneita/aktiivisia datan siirrossa ja käytössä.

Lisätietoja:

“The real impact on SMEs´ and start-ups' business models´ - Webinaari datan saatavuudesta ja siirtämisestä