Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi syyskuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
   

Kuukauden tapahtumat: syyskuu 2019

30.09.2019 | 12:30
Suomen puheenjohtajuuskausi: eurooppalainen kiertotaloustapahtuma Helsingissä 30.9. – 1.10.2019


Muut tapahtumat


Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden yhteydessä järjestetään kiertotalousaiheinen konferenssi, jonka tarkoituksena on edistää vähähiilistä ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaa kiertotaloutta.


Tapahtuman ensimmäisenä päivänä järjestetään konferenssi, jossa käsitellään muun muassa kiertotaloutta koskevia parhaita käytäntöjä. Toisena päivänä järjestetään kolme yhtäaikaista tilaisuutta, jotka ovat:


1.  CE 2019 Conference, jonka aiheena on kestävä siirtyminen kohti kiertotaloutta


2.  Manufuture 2019, joka käsittelee älykästä ja kestävää tuotantoa


3.  SI 2019 Conference, joka käsittelee kestäviä innovaatioita


Osallistujat voivat hakea mahdollisuutta pitää konferenssissa esityksen, joka koskee jotain tapahtuman kolmesta kiertotaloutta koskevasta teemasta. Kiinnostuneiden tulee lähettää viimeistään 27.5. englanninkielinen tiivistelmä, jossa annetaan lyhyt selostus esityksestä. Lue lisää


Varsinainen ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa pian.


Aika: 30.9. – 10.1.2019


Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13e, Helsinki


Lisätietoa:


Yhteydenotot: edsce19@mestudio.fi


Tapahtuman verkkosivut ja ohjelmarunko


Lue lisää

24.09.2019 | 00:00
Tutkimus- ja innovaatiopäivät Brysselissä 24.–26.9.2019

Muut tapahtumat


”European Research and Innovation Days” –tapahtuma järjestetään Brysselissä 24.–26. syyskuuta. Tapahtuman tarkoituksena on aktivoida EU-kansalaisia sekä lisätä tietoutta ja ymmärrystä siitä, miten tärkeitä tutkimus ja innovointi ovat yhteiskunnan kohtaamiin haasteisiin vastaamisessa. Tapahtuma kokoaa yhteen teollisuuden, rahoituksen, yliopistojen ja yritysten edustajia keskustelemaan tulevaisuuden tutkimus- ja innovaatiokentästä. Puhujina on mm. ministereitä, komissaareja, europarlamentaarikkoja ja tutkijoita.


Euroopan merkittävimpiin haasteisiin kuuluu seuraavan suuren taloutta, yhteiskuntaa ja koko planeettaa koskevan siirtymän aikaansaaminen kestävän tulevaisuuden ja kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Syyskuussa järjestettävä tapahtuma on keskeinen osa tämän siirtymän vaatimien tutkimus- ja innovaatioratkaisujen etsimistä, sillä se antaa mahdollisuuden työskentelyyn yli politiikkarajojen, suunnan määrittelemiseen, innovointiin ja investointeihin kannustamiseen sekä kansalaisten ja loppukäyttäjien aktivointiin.  


Tänä vuonna tapahtuman keskiössä on myös saada eri sidosryhmät mukaan rakentamaan strategisia prioriteetteja Euroopan horisontti –ohjelman neljälle ensimmäiselle vuodelle. Sidosryhmien osallistuminen Euroopan horisontin suunnitteluun tuottaa työohjelmia, jotka vastaavat paremmin kansalaisten näkemyksiä ja tarpeita. Tällöin ne myös todennäköisemmin saavat aikaan kansalaisten arvoja ja odotuksia vastaavia tuloksia.


Aika: 24.–26.9.2019
Paikka: Kanal Centre Pompidou, Quai des Péniches/Akenkaai, 1000 Brussels, Belgium


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Ohjelma

Lue lisää

10.09.2019 | 08:30
Horisontti Eurooppaa koskeva TKI-konferenssi järjestetään 10. syyskuuta Brysselissä


Muut tapahtumat


Science Business järjestää ensi syyskuussa konferenssin, jonka pääaiheena on tuleva Horisontti Eurooppa –puiteohjelma, sekä sitä koskeva strateginen suunnittelu. Konferenssissa tarkastellaan aluksi Horisontti 2020 –ohjelmasta saatuja kokemuksia. Tämän jälkeen katseet suunnataan Horisontti Eurooppaan ja sen valmisteluun. Tilaisuudessa pohditaan, miten Horisontti Eurooppa pystyy tukemaan siirtymää kohti älykkäämpää ja kestävämpää Eurooppaa. Tähän liittyen käsiteltäviä näkökulmia ovat muun muassa kiertotalous, vastuullinen tietojenkäsittely, terveys, teolliset kumppanuudet sekä digitaalinen yhteiskunta.  


Pääpuhujina tilaisuudessa nähdään muun muassa Euroopan komission tutkimuksesta, tieteestä ja innovoinnista vastaava komissaari Carlos Moedas sekä tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston johtaja Jean-Eric Paquet. Puheenvuorojen lisäksi teemaa käsitellään paneelikeskusteluissa sekä työpajoissa. Tilaisuuteen kuuluu myös verkostoitumista varten järjestettävät lounas ja loppuvastaanotto.


Aika: 10.09.2019 klo 8:30 – 17:15


Paikka: Bryssel


Ilmoittautuminen konferenssiin tässä linkissä. Tilaisuus on maksuton Science Business –verkoston jäsenille, Euroopan unionin instituutioiden edustajille sekä kansallisille pysyville edustustoille. Muille osallistujille hinta on 132,25 euroa.  


Lisätietoa:


Yhteydenotot: lysiane.pons@sciencebusiness.net


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

24.09.2019 | 09:00
Kansainvälinen puurakentamista koskeva seminaari järjestetään 24. – 25. syyskuuta Joensuussa


Muut tapahtumat


Karelia ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto sekä Luonnonvarakeskus järjestävät syyskuussa tapahtuman, jossa käsitellään puurakentamisen eri teemoja. Tapahtumassa keskustellaan muun muassa puunrakentamisesta osana kestävää kasvua ja kehitystä sekä siitä, miten puuta voidaan hyödyntää monipuolisesti rakennusmateriaalina. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan yli sata alan asiantuntijaa Suomesta ja ulkomailta.


Ensimmäisen seminaaripäivän teemoja ovat muun muassa paikalliset puurakentamisen projektit sekä puurakentamisen hyödyt hyvinvoinnin ja vähähiilisen rakentamisen näkökulmista. Lisäksi puuarkkitehtuuriin erikoistunut Woodland Sweden esittelee päivän aikana tuotekehitystä alalla paikallisten yritysten avustuksella, ja järjestää osana tapahtumaa arkkitehtuuria koskevan näyttelyn. Lopuksi keskustellaan puurakentamista koskevasta tuoreimmasta tieteellisestä tutkimuksesta.


Toisena seminaaripäivänä osallistujat saavat mahdollisuuden tutustua alueen puurakentamisen projekteihin, joita ovat muun muassa Mehtimäen urheilupuisto, Hukanhaudan päiväkoti sekä Joensuun Pihapetäjä. Lisäksi päivän aikana järjestetään vierailu Binderholz Nordicin tuotantolaitokseen Lieksassa.


Joensuun seminaari toimii esikonferenssina Helsingissä samalla viikolla järjestettävälle Forum Wood Building Nordic –tapahtumalle. Lue lisää


Aika: 24. – 25.09.2019


Paikka: Joensuu


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä. Tapahtuma on maksullinen.


Lisätietoa:


Yhteyshenkilö: Ville Mertanen, ville.mertanen@karelia.fi


Seminaarin verkkosivut ja tapahtumaohjelma

Lue lisää

16.09.2019 | 12:30
Horisontti 2020 –ohjelman infopäivä ympäristöä ja luonnonvaroja koskevista hauista 16. – 17. syyskuuta Brysselissä


EU-rahoituksen infopäivä


Pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaava toimeenpanovirasto (EASME) järjestää info- ja verkostoitumispäivän Horisontti 2020 –ohjelman ilmastotoimiin, ympäristöön, energiatehokkuuteen sekä raaka-aineisiin liittyvistä hauista vuodelle 2020. Aiheesta järjestetään muun muassa esitelmiä, rinnakkaisia osioita, verkostoitumissessioita sekä keskusteluja.   


Matchmaking-osiosta kiinnostuneet voivat rekisteröitymisen yhteydessä valita, että he ovat halukkaita osallistumaan kahdenvälisiin tapaamisiin. Rekisteröitymisen jälkeen osallistujat voivat muokata profiiliaan esimerkiksi sen mukaan, minkälaisia projektikumppaneita tai konsortioita he etsivät. 1. heinäkuuta alkaen osallistujat voivat etsiä muita yhteistyöstä kiinnostuneita, ja lähettää heille tapaamiskutsuja infopäivien yhteydessä järjestettäviä matchmaking-sessioita varten. Lue lisää  


Aika: 16. – 17.09.2019


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne-rakennus, Rue de la Loi 170, Bryssel


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 8. syyskuuta mennessä. Samasta organisaatiosta voi osallistua korkeintaan kaksi henkilöä. Tilaisuutta voi seurata myös sähköisesti.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: h2020_sc5@iservice-europa.eu


Tapahtuman verkkosivut


Ohjelmarunko  

Lue lisää

19.09.2019 | 08:00
Digital Excellence Forum @ ICT Proposers’ Day 2019 järjestetään Helsingissä 19. – 20. syyskuuta


EU-rahoituksen infopäivä


Tapahtumassa keskustellaan muun muassa keskeisimmistä eurooppalaiseen teollisuuteen ja yhteiskuntiin vaikuttavista digitaalipolitiikan kehityssuunnista sekä siitä, millä tavoin Euroopan unionin tutkimus- ja innovaatio-ohjelma voi tukea digitaalipoliittisia tavoitteita. Osallistujat kuulevat myös tietoa H2020 –työohjelmasta vuoden 2020 osalta. Lisäksi tilaisuuden on tarkoitus toimia ICT-aihepiirin toimijoiden välisenä verkostoitumisalustana.


Avauspäivänä 19.9. käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa alkuvuodesta hyväksytyn Digitaalinen Eurooppa –ohjelman sisältö eri näkökulmista, joita ovat muun muassa tekoäly, digitaaliset taidot sekä korkean suorituskyvyn tietokoneet. Lisäksi päivän aikana käsitellään esimerkiksi kyberturvallisuutta, uuden sukupolven mediasovelluksia, big dataa sekä tietotekniikan roolia terveyspalvelusektorilla.   


Toisena tapahtumapäivänä käsitellään niin ikään Digitaalinen Eurooppa –ohjelmaa muun muassa kyberturvallisuuden, kansalaiskeskeisten sähköisten julkisten palveluiden ja digitaalisen kulttuuriperimän sekä digitaalisten innovaatiohubien näkökulmista. Muita päivän aikana käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa fotoniikka, pilvi- ja softwarepalveluita koskevat tulevaisuuden haasteet sekä interaktiiviset teknologiat.


Tapahtuman yhteydessä VTT järjestää 18. syyskuuta vierailun Espoon kaupungin ICT-innovaatioekosysteemiin. Vierailut vaihtelevat aina mikroelektroniikasta 5G-teknologiaan ja tuotantolaitoksille suunnattuihin digitaalisiin innovaatiohubeihin. Lisäksi Ideal-Ist ja Enterprise Europe Network järjestävät Face2Face-kumppanuustapahtuman, jonka tarkoituksena on järjestää kahdenvälisiä tapaamisia mahdollisten kumppaneiden välille. Lue lisää


Aika: 19. – 20.09.2019


Paikka: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 18. syyskuuta.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: CNECT-ICTPROPOSERSDAY@ec.europa.eu


Tapahtuman verkkosivut


Ohjelmarunko  

Lue lisää

27.09.2019 | 09:00
Europa Connectivity Forum 27.9.2019 – aiheena Euroopan ja Aasian väliset yhteydet

Muut tapahtumat


Euroopan komission alaisuudessa toimiva ajatushautomo European Political Strategy Centre (EPSC) järjestää 27. syyskuuta Euroopan ja Aasian välisiin yhteyksiin keskittyvän Europa Connectivity Forum –tapahtuman, jonka otsikko on ”EU–Asia Connectivity – Building Bridges for a Sustainable Future”. Tapahtuman taustalla on komission viime vuonna julkaisema tiedonanto ”Connecting Europe and Asia: Building Blocks for an EU Strategy”, jossa esitellään aloitteita yhteyksien parantamiseksi Euroopan ja Aasian välillä. Pyrkimyksenä on EU–Aasia-suhteiden tiivistäminen sekä yhteisten arvojen ja intressien edistäminen. Näihin kuuluvat muun muassa sääntöpohjaisen, monenkeskisen järjestelmän ylläpitäminen, korkeiden standardien luominen digitaaliselle ja fyysiselle infrastruktuurille sekä kestävän kehityksen periaatteiden ja puhtaiden teknologioiden omaksuminen.


Foorumin avaa komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, jonka rinnalle avaustilaisuuteen on kutsuttu Japanin pääministeri Shinzo Abe. Ohjelma sisältää puheenvuoroja korkean tason poliittisilta päättäjiltä sekä paneelikeskusteluja, joissa tarkastellaan yhteenliittyvyyttä (connectivity) globaalina megatrendinä ja pohditaan, mitä se tarkoittaa EU:n ja Aasian välisille suhteille sekä maailmanlaajuisesti. Aihetta lähestytään eri näkökulmista geopolitiikasta talouteen ja kansainvälisiin standardeihin sekä rahoitukseen.


Lisätietoja ohjelmasta julkaistaan pian tapahtuman nettisivuilla. Rekisteröityminen on avoinna täällä.  


Aika: 27.9.2019 klo 9:00–17:00
Paikka: Charlemagne Building, European Commission, 170 rue de la Loi, Brussels


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Rekisteröityminen
Connecting Europe and Asia: Building Blocks for an EU Strategy


Lue lisää

04.09.2019 | 11:30
ELMO-yhteistyötä käsittelevä seminaari Oulussa 4.–5.9.2019

Muut tapahtumat


Oulussa järjestetään 4.–5. syyskuuta seminaari ”Itä- ja Pohjois-Suomen Elinkeinot murroksessa – Strategiasta käytäntöön”. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä ELMO-yhteistyön tilanne ja tuleva pilottirahoitus sekä keskustella uusista yhteistyömahdollisuuksista. Seminaarissa käydään läpi käynnissä olevan ylimaakunnallisen rakennerahastohaun teemat, joita ovat puhtaat teknologiat ja vähähiiliset ratkaisut sekä ICT ja digitalisaatio. Ohjelmaan sisältyy myös keskustelua ELMO:n tulevaisuudesta Itä- ja Pohjois-Suomessa ja EU-alueen yhteistyöstä sekä esitys maailman johtavan metsäbiotalousklusterin toiminnasta. Lisäksi seminaari tarjoaa tilaisuuden omien hankeideoiden esittelylle ja verkostoitumiselle.


Ilmoittautuminen seminaariin on avoinna täällä 1.9.2019 saakka.


Aika: 4.–5.9.2019
Paikka: Kasvitieteellinen puutarha ja kasvimuseo, Visitor Center, Kaitoväylä 5, Oulu


ELMO-yhteistyön taustalla on Euroopan komission vuonna 2017 lanseeraama ”Regions in Industrial Modernisation” –pilotti, jonka tarkoituksena on kehittää älykkääseen erikoistumiseen pohjautuvia toimintatapoja elinkeinojen, kasvun ja työllisyyden edistämiseksi. Itä- ja Pohjois-Suomen seitsemän maakuntaa osallistuu pilottiin yhdessä Elinkeinot murroksessa (ELMO) –otsikon alla.


Lisätietoja:
Ilmoittautuminen
Ohjelma
Ilari Havukainen, ELMO-projektipäällikkö, ilari.havukainen@lapinliitto.fi, 0406216116
Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinot murroksessa - älykkään erikoistumisen strategia 2019–2023


Lue lisää

23.09.2019 | 09:30
Konferenssi kestävistä liiketoimintamalleista kiertotaloudessa 23. syyskuuta

Muut tapahtumat


Slovenian Business and Research Association järjestää 23. syyskuuta Brysselissä konferenssin ”Sustainable Business Models in Circular Bioeconomy”. Konferenssin pääpaino on kierto- ja biotalouteen liittyvissä investoinneissa ja rahoitusmahdollisuuksissa. Tarkoituksena on esitellä kestäviä liiketoimintamalleja ja parhaita esimerkkejä sekä julkisen ja yksityisen sektorin että yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyöstä sekä kestävien ja kiertotaloudellisten biopohjaisten ratkaisujen käytöstä.


Rekisteröityminen konferenssiin on avoinna täällä. Paikkoja on rajoitettu määrä.


Aika: 23.9.2019 klo 9:30–14:30
Paikka: Permanent Representation of Slovenia to the EU, Rue du Commerce 44, 1000 Brussels


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Ohjelma

Lue lisää

12.09.2019 | 11:45
Ilmastonmuutosta ja maataloussektoria käsittelevä konferenssi Brysselissä 12. syyskuuta

Muut tapahtumat


Brysselissä järjestetään 12. syyskuuta konferenssi ”Adaptation to climate change in the agricultural sector”. Tarkoituksena on keskustella maataloussektorin kyvystä vastata ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin haasteisiin, alueellisista ilmastonmuutokseen sopeutumisstrategioista, EU:n yhteisestä maatalouspolitiikasta (CAP) sekä luomuviljelystä ja nykyaikaisesta maataloudesta. Puhujiin kuuluu muun muassa Liettuan maatalousministeri Giedrius Surplys, Saksi-Anhaltin osavaltion ympäristö-, maatalous- ja energiaministeri Claudia Dalbert ja Euroopan komission sekä tutkimusinstituutin edustaja.  


Rekisteröityminen konferenssiin on avoinna 5. syyskuuta saakka.  


Aika: 12.9.2019 klo 11:45–15:15
Paikka: Representation of the State of Saxony-Anhalt to the EU, Boulevard Saint Michel 80, 1040 Brussels, Belgium


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Ohjelma
Rekisteröityminen: events@lv-bruessel.stk.sachsen-anhalt.de tai +32 (0) 2 741 09 31 

Lue lisää

Tapahtumakalenteri