Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi syyskuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
   

16.9.2019 | 12:30 - 17.9.2019 | 16:30

Horisontti 2020 –ohjelman infopäivä ympäristöä ja luonnonvaroja koskevista hauista 16. – 17. syyskuuta Brysselissä


EU-rahoituksen infopäivä


Pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaava toimeenpanovirasto (EASME) järjestää info- ja verkostoitumispäivän Horisontti 2020 –ohjelman ilmastotoimiin, ympäristöön, energiatehokkuuteen sekä raaka-aineisiin liittyvistä hauista vuodelle 2020. Aiheesta järjestetään muun muassa esitelmiä, rinnakkaisia osioita, verkostoitumissessioita sekä keskusteluja.   


Matchmaking-osiosta kiinnostuneet voivat rekisteröitymisen yhteydessä valita, että he ovat halukkaita osallistumaan kahdenvälisiin tapaamisiin. Rekisteröitymisen jälkeen osallistujat voivat muokata profiiliaan esimerkiksi sen mukaan, minkälaisia projektikumppaneita tai konsortioita he etsivät. 1. heinäkuuta alkaen osallistujat voivat etsiä muita yhteistyöstä kiinnostuneita, ja lähettää heille tapaamiskutsuja infopäivien yhteydessä järjestettäviä matchmaking-sessioita varten. Lue lisää  


Aika: 16. – 17.09.2019


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne-rakennus, Rue de la Loi 170, Bryssel


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 8. syyskuuta mennessä. Samasta organisaatiosta voi osallistua korkeintaan kaksi henkilöä. Tilaisuutta voi seurata myös sähköisesti.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: h2020_sc5@iservice-europa.eu


Tapahtuman verkkosivut


Ohjelmarunko  


Kuukauden tapahtumat: lokakuu 2019

07.10.2019 | 08:00
Euroopan alueiden ja kuntien viikko Brysselissä 7.–10.2019

Muut tapahtumat


Tämänvuotinen Euroopan alueiden ja kuntien viikko järjestetään Brysselissä 7.–10. lokakuuta. Tapahtuma tarjoaa kunnille ja alueille mahdollisuuden esitellä kykyjään luoda talouskasvua ja työpaikkoja sekä toimeenpanna EU:n koheesiopolitiikkaa. Lisäksi ne voivat osoittaa, miten tärkeä paikallinen ja alueellinen taso on hyvän eurooppalaisen hallintotavan kannalta. 


Tapahtumasta on muodostunut eurooppalainen verkostoitumisfoorumi alueellisen ja paikallisen kehityksen asiantuntijoille. Teemoja ovat olleet mm. taloudellinen kehitys ja sosiaalinen osallisuus, rajat ylittävä yhteistyö, kumppanuudet julkisen ja yksityisen sektorin välillä, alueellinen innovointi ja paikallisyhteisöjen omat kehittämishankkeet sekä hyvistä käytännöistä keskusteleminen.


Tapahtumaan on vuosittain osallistunut noin 6000 paikallisen, alueellisen, kansallisen ja EU-tason päättäjää ja asiantuntijaa. Ohjelmassa on yli sata työpajaa ja debattia, näyttelyitä sekä verkostoitumistilaisuuksia. Lisäksi ympäri Eurooppaa järjestetään paikallisia tapahtumia syyskuusta marraskuuhun. Tapahtumaan rekisteröityminen on avoinna 8.7.–27.9.2019.


Haku yhteistyötapahtuman järjestämiseksi on avoinna 29. maaliskuuta saakka täällä. Valitut kumppanit julkistetaan 30. huhtikuuta. Tämän vuoden kolme pääteemaa ovat EU:n tulevaisuus ja alueiden ja kuntien rooli, Eurooppa lähempänä kansalaisia sekä vihreämpi Eurooppa.


Aika: 7.–10.10.2019
Paikka: The Square – Mont des Arts, 1000 Brussels, Belgium


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Yhteistyötapahtumien ohjeet

Lue lisää

03.10.2019 | 00:00
Save the Date: EU-Arctic Forum 2019 järjestetään 3. – 4. lokakuuta Uumajassa


Muut tapahtumat


Euroopan komissio, Euroopan ulkosuhdehallinto sekä Ruotsin hallitus järjestävät yhdessä korkean tason foorumin, jossa käsitellään Euroopan unionin suhdetta arktiseen alueeseen. Foorumin tarkoituksena on tuoda yhteen arktisen alueen eri toimijoita, ja keskustella alueen viimeaikaisista kehityssuunnista sekä alueen haasteista.


Tilaisuuteen osallistuvat muun muassa Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini, ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Karmenu Vella sekä Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström. Tilaisuuteen kutsutaan lisäksi EU-jäsenmaiden ulkoministerit sekä Arktinen neuvosto.


Foorumi rakentuu siten, että 3.10. aamupäivällä kuullaan tapahtuman pääpuhujien puheenvuorot sekä järjestetään kaksi korkean tason paneelikeskustelua. Iltapäivällä järjestetään erityinen arktisen alueen toimijoiden paneelikeskustelu, ja 4.10. vuorossa on vuosittaisen arktisten alkuperäiskansojen dialogin ohella interaktiivisia paneelikeskusteluja.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

30.09.2019 | 12:30
Suomen puheenjohtajuuskausi: eurooppalainen kiertotaloustapahtuma Helsingissä 30.9. – 1.10.2019


Muut tapahtumat


Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden yhteydessä järjestetään kiertotalousaiheinen konferenssi, jonka tarkoituksena on edistää vähähiilistä ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaa kiertotaloutta.


Tapahtuman ensimmäisenä päivänä järjestetään konferenssi, jossa käsitellään muun muassa kiertotaloutta koskevia parhaita käytäntöjä. Toisena päivänä järjestetään kolme yhtäaikaista tilaisuutta, jotka ovat:


1.  CE 2019 Conference, jonka aiheena on kestävä siirtyminen kohti kiertotaloutta


2.  Manufuture 2019, joka käsittelee älykästä ja kestävää tuotantoa


3.  SI 2019 Conference, joka käsittelee kestäviä innovaatioita


Osallistujat voivat hakea mahdollisuutta pitää konferenssissa esityksen, joka koskee jotain tapahtuman kolmesta kiertotaloutta koskevasta teemasta. Kiinnostuneiden tulee lähettää viimeistään 27.5. englanninkielinen tiivistelmä, jossa annetaan lyhyt selostus esityksestä. Lue lisää


Varsinainen ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa pian.


Aika: 30.9. – 10.1.2019


Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13e, Helsinki


Lisätietoa:


Yhteydenotot: edsce19@mestudio.fi


Tapahtuman verkkosivut ja ohjelmarunko


Lue lisää

21.10.2019 | 00:00
Digitaalisuuteen ja datatiloihin liittyvä SEMIC 2019 –konferenssi järjestetään Helsingissä 21. lokakuuta


Muut tapahtumat


Euroopan komission hallinnoiman ISA2 -ohjelman ja Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden kontekstissa järjestetään vuosittainen SEMIC-tapahtuma, jonka pääaiheena on tänä vuonna datatilojen yhdistäminen kansalaisia varten. Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma kerää yhteen poliitikkoja, IT-alan asiantuntijoita sekä aihepiirin tutkijoita.


Vuoden 2019 tapahtumassa käsitellään muun muassa transeurooppalaisia julkishallinnolle avoimia datatiloja, ja sitä, miten nämä tilat luovat kehyksen yhteentoimivien, rajat ylittävien julkisten digitaalipalveluiden kokeilulle ja toteutukselle. Näitä datatiloja hyödyntämällä yhteistoiminnassa julkishallinnon kanssa toivotaan saavutettavan ratkaisuja, jotka tukevat innovatiivisia ja kansalaiskeskeisiä julkisia digitaalipalveluita.


Tapahtumassa havainnollistetaan kahdella eri tavalla, miten semanttinen yhteentoimivuus tulee osaksi transeurooppalaisia datatiloja. Ensiksi tilaisuudessa nostetaan esiin niitä mahdollisuuksia, joita innovatiiviset teknologiat tarjoavat digitaaliselle julkishallinnolle, tekoälyn merkitystä painottaen. Toiseksi tilaisuudessa käsitellään semanttisten teknologioiden mahdollistamaa julkishallinnon tiedonvaihtoa Euroopan- ja maailmanlaajuisesti asiaa valaisevien esimerkkitapausten avulla.    


Tapahtumaohjelma ja ilmoittautumislomake avataan myöhemmin. 


Aika: 21.10.2019


Paikka: Helsinki


Lisätietoa:


Yhteydenotot: contact@semic.eu


Komission verkkosivut aiheesta

Lue lisää

09.10.2019 | 09:30
Kaupunkipolitiikkaa- ja suunnittelua käsittelevä Helsinki Impact Conference järjestetään 09.10 – 10.10.


Muut tapahtumat


Helsingin kaupunki järjestää Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden kontekstissa yhdessä EUROCITIES:in ja Kaupunkiakatemian kanssa konferenssin, jonka aiheena on yhtenäisempi kaupunkipolitiikka ja –suunnittelu. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa eurooppalaisia kaupunkeja kohtaavat globaalit haasteet, kaupunkien rooli Euroopan unionin kaupunkipolitiikan murroksessa sekä parhaat kaupunkisuunnittelun käytännöt. Tapahtuma kerää yhteen aihealueesta kiinnostuneita poliitikkoja, asiantuntijoita sekä tutkijoita.


Konferenssi alkaa keskiviikkona 9. lokakuuta käytävällä keskustelulla kaupunkiympäristöä koskevista haasteista, kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, maahanmuutosta, eriarvoistumisesta sekä kaupunkien nopeasta kasvusta. Puheenvuorojen jälkeen aiheesta käydään myös paneelikeskustelu. Tämän jälkeen käsitellään sitä, miten kaupungit voivat vastata globaaleihin haasteisiin sekä kaupunkien roolia EU:n kaupunkiympäristöjä koskevan politiikan osalta.


Konferenssin toisena päivänä teemoja ovat muun muassa avoin data, kansalaiskeskeinen digitalisaatio, syrjäytymisen ehkäisy sekä sosiaalisen yhteenkuuluvuuden rakentaminen. Aiheesta on kutsuttu puhumaan muun muassa edustaja Euroopan komissiosta sekä EUROCITIES:in pääsihteeri Anna Lisa Boni. Päivän lopuksi kaupunkiympäristöjä tarkastellaan innovaatioiden ja erilaisten luovien ratkaisujen kehittämisalustoina. Teemaa koskien järjestetään myös useita rinnakkaisia paneelikeskusteluosioita. Lue lisää konferenssin ohjelmasta täällä.


Aika: 09.10. – 10.10.2019


Paikka: Helsingin musiikkitalo


Lisätietoa:


Yhteydenotot: HIC2019@hel.fi


Rekisteröitymistä koskevat kysymykset: hic2019@confedent.fi


Konferenssin verkkosivut

Lue lisää

15.10.2019 | 00:00
Koheesiopolitiikan, alueellisen koheesion ja kaupunkipolitiikan pääjohtajakokous Helsingissä

Muut tapahtumat


Työ- ja elinkeinoministeriö ja ympäristöministeriö järjestävät Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella koheesiopolitiikkaa, alueellista koheesiota ja kaupunkipolitiikkaa koskevan pääjohtajien kokouksen Helsingissä. Kokouksessa käsitellään Euroopan komission toukokuussa 2018 julkaisemia koheesiopolitiikan asetusehdotuksia vuosille 2021–2027. Lisäksi kokouksessa on tarkoitus edistää EU:n alueellisen agendan 2020:n uudistusta sekä vuonna 2015 käynnistettyä EU:n kaupunkiagendaa ja sen toimeenpanoa.


Aika: 15.10.2019
Paikka: Mannerheimintie 13, Helsinki


Lisätietoja:
Suomen EU-puheenjohtajuuskauden viralliset nettisivut

Lue lisää

07.10.2019 | 09:30
Horisontti 2020 –infopäivä Brysselissä – aiheena liikenne

EU-rahoituksen infopäivä


Euroopan komissio järjestää liikenneaiheisen Horisontti 2020 –infopäivän 7. lokakuuta Brysselissä. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä neljä avautuvaa rahoitushakua, joiden teemat ovat:


  • liikkuvuus kasvun edellytyksenä

  • tieliikenteen automatisaatio

  • vihreät ajoneuvot

  • uuden sukupolven akut

Yhteensä rahoitusta on tarjolla noin 356 miljoonaa euroa. Lisäksi tapahtumassa käsitellään hakemus- ja arviointiprosessia sekä jaetaan vinkkejä hyvän hakemuksen tekemiseen. Infopäivän jälkeen ohjelmassa on liikenneteemoista vastaavien kansallisten yhteyshenkilöiden (NCP) järjestämä välitystilaisuus.


Rekisteröityminen tapahtumaan avautuu pian.


Aika: 7.10.2019 klo 9:30–18:30
Paikka: Charlemagne Building, European Commission


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut

Lue lisää

09.10.2019 | 00:00
Kansainvälinen Horisontti 2020 –infopäivä järjestetään 9. lokakuuta Varsovassa – aiheena kiertotalous ja muuttuva teollisuus


EU-rahoituksen infopäivä


NCPs CaRE ja NMP Team järjestävät lokakuussa infopäivän, jonka aiheena ovat Horisontti 2020 –puiteohjelman kiertotaloutta ja muuttuvaa teollisuutta koskevat tulevat haut. Infopäivän tarkoituksena on tuoda yhteen kyseisen teeman H2020-hauista kiinnostuneita tahoja ja potentiaalisia hakijoita sekä auttaa heitä luomaan konsortioita ja kehittämään hankeideoita eteenpäin. Tapahtumassa kuullaan hakuasioista tietoa Euroopan komission edustajalta. Lisäksi kumppaneita etsivillä konsortioilla on tilaisuudessa mahdollisuus esittää hankeideoitaan.


Aika: 09.10.2019


Paikka: Varsova


Rekisteröityminen tapahtumaan viimeistään 30. syyskuuta. Osallistuminen on maksutonta, mutta rekisteröitymistä edellytetään tilaisuuteen osallistumiseksi. Lisätietoa puhujista sekä tapahtumaohjelmasta julkaistaan pian.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

08.10.2019 | 14:30
EWRC 2019: NSPA-verkoston tapahtuma uusiutuviin energialähteisiin siirtymisestä harvaan asutuilla alueilla Brysselissä 8.10.


Muut tapahtumat


Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden (NSPA) -verkosto, johon kuuluu alueita Itä- ja Pohjois-Suomesta, Pohjois- ja Keski-Ruotsista sekä Pohjois-Norjasta, järjestää yhdessä Skotlannin ylämaiden ja saarten kanssa osana Euroopan alueiden ja kuntien viikkoa 2019 (EWRC) sivutapahtuman, jonka aiheena on uusiutuvien energialähteiden käyttöön siirtyminen harvaan asutuilla alueilla. Tapahtumassa esitellään parhaita käytäntöjä muun muassa uusiutuvaan energiaan sekä puhtaaseen liikenteeseen liittyen. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten kestävää energiasiirtymää voidaan tukea Euroopan unionin ja aluepolitiikan tasolla.


Tilaisuuden avauspuheenvuorosta sekä tapahtuman moderoinnista vastaa ruotsalainen Euroopan parlamentin jäsen Erik Bergkvist. Tapahtumassa uusiutuvien energialähteiden teemaa käsitellään muun muassa harvaan asuttujen alueiden infrastruktuurien sekä uusien lentoliikenneratkaisujen näkökulmasta. Tämän lisäksi Lapin ProAgrian klusterijohtaja Johannes Vallivaara esittelee klustereita Lapin energiasektorin kehittämisen välineinä.  Lopuksi tapahtumassa esitellään tuulivoimalaprojekti Pohjois-Norjan Finnmarkista.    


Aika: 08.10.2019 klo 14:30 – 17:00


Paikka: Euroopan alueiden komitea, huone JDE 51, Rue Belliard 101, Bryssel


Tilaisuuteen ilmoittautuminen löytyy täältä. Rekisteröityminen edellyttää ECAS-tunnusten luomista.


Tarkista myös muu EWRC:n kattava tapahtumatarjonta täältä.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

16.10.2019 | 09:00
Biotaloustapahtuma Brysselissä 16.10.

Muut tapahtumat


Euroopan talous- ja sosiaalikomitea, Euroopan alueiden komitea sekä Euroopan komissio järjestävät yhdessä biotalousaiheisen tapahtuman ”European Bioeconomy – Regions, Cities and Civil Society” Brysselissä 16. lokakuuta. Tapahtuman taustalla on viime vuoden lokakuussa julkaistu Euroopan biotalousstrategian päivitetty versio, joka sisältää toimintasuunnitelman kestävän ja kiertotaloudellisen biotalouden kehittämiseksi. Tapahtuman tarkoituksena on arvioida saavutettua edistystä sekä tarkastella lähivuosien suunnitelmia.


Puhujiin kuuluu muun muassa hallitusten, yritysten, akatemian ja kansalaisjärjestöjen edustajia. Keskustelunaiheita ovat paikalliset biotalousstrategiat, koulutuksen tärkeys, sininen biotalous sekä biotalouden ja ruoantuotannon välinen yhteys.


Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan pian.


Aika: 16.10.2019 klo 9:00–13:00
Paikka: European Economic and Social Committee/European Committee of the Regions, JDE, Rooms 51 & 52, Rue Belliard 99-101, 1040 Brussels


Lisätietoja:
Kutsu tapahtumaan

Lue lisää

24.10.2019 | 08:30
Eurooppalaisten yliopistojen ja liike-elämän yhteistyöfoorumi Brysselissä 24.-25.10.2019

Muut tapahtumat


Eurooppalaisten yliopistojen ja liike-elämän välinen yhteistyöfoorumi kokoaa lokakuun lopulla päättäjiä, eurooppalaisten yliopistojen ja liike-elämän edustajia sekä muiden sidosryhmien jäseniä yhteen Brysselissä. Tapahtuman keskeisimpänä tarkoituksena on käydä keskustelua yliopistojen ja liike-elämän yhteistyömahdollisuuksista innovaatioiden ja kestävän kehityksen saralla. Näin ollen tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokemusten jakamiseen, hyväksi todettujen käytäntöjen esille tuomiseen, vastavuoroiseen oppimiseen ja verkostoitumiseen.


Tapahtuma pitää sisällään tapaamisia ja tilaisuuksia erisuuruisissa ryhmissä. Tilaisuudet ovat luonteeltaan esimerkiksi yhteenvetoja, paneelikeskusteluja sekä interaktiivisia työpajoja. Tämän lisäksi tapahtumassa esitellään konkreettisia esimerkkejä yliopistojen ja liike-elämän yhteistyöstä.


Tapahtumaa määrittäviä pääteemoja eli innovaatioita ja kestävää kehitystä käsitellään erinäisten ilmiöiden kautta. Näihin lukeutuvat muun muassa ammattitaidon kysynnän ja tarjonnan epätasapaino, elinikäinen oppiminen, alueelliset ja paikalliset toimintaympäristöt, sosiaaliset innovaatiot, tekoäly, yrittäjyys ja institutionaaliset muutokset.


Pääset ilmoittautumaan tapahtumaan täältä.


Aika: 24.-25.10.2019


Paikka: The Square, Place du Mont Des Arts, 1000, Brussels, Belgium.


Lisätietoa:
Komission verkkosivuilta

Lue lisää

10.10.2019 | 09:00
Digitalisaatio matalan talouskasvun alueella -tapahtuma 10. lokakuuta 2019 Brysselissä

Muut tapahtumat


Euroopan komissio järjestää tapahtuman digitalisaation taloudellisista vaikutuksista Brysselissä 10. lokakuuta. Digitalisaatio matalan talouskasvun alueella -tapahtuma kokoaa yhteen asiantuntijoita tiedemaailmasta, yksityiseltä sektorilta, kansallisista hallinnoista, komissiosta sekä muista eurooppalaisista ja kansainvälisistä instituutioista. Tapahtumassa keskustellaan digitalisaation laajoista vaikutuksista talouteen sekä investointien tarpeesta sujuvan digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi.


Tapahtuman temaattiset painopisteet on jaettu ohjelmassa kolmeen erilliseen sessioon. Ensimmäisen session aiheena on digitalisaatio, tuottavuus ja kasvu Euroopan taloudellisten haasteiden näkökulmasta. Toinen puolestaan käsittelee tekoälyä, robotiikkaa ja työmarkkinoita sekä kolmas digitalouden investointistrategioita.


Ilmoittautuminen on avoinna täällä.


Aika: 10.10.2019 9:00-17:45


Paikka: CHAR building, Mansholt room, Rue de la Loi 170, B-1000, Brussels.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut.

Lue lisää

Tapahtumakalenteri