Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi tammikuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
01 31 1 2 3 4 5 6
2 7 8 9 10 11 12 13
3 14 15 16 17 18 19 20
4 21 22 23 24 25 26 27
5 28 29 30 31 1 2 3
   

22.1.2019 | 09:00 - 14:00

Horisontti2020-infopäivä: Clean, Secure and Efficient Energy

EU-rahoituksen infopäivä

Infopäivä Horisontti2020-rahoitusta hakeville energiatehokkuutta koskeville projekteille järjestetään Brysselissä 22. tammikuuta. Euroopan komission pk-yritysten toimeenpanovirasto EASME organisoi tapahtumassa työpajoja, joiden tarkoituksena on esitellä vuoden 2019 H2020-haun energiatehokkuuteen liittyviä aiheita sekä rahoitusmahdollisuuksia.


Infopäivän tavoite on antaa tietoa H2020-rahoituksen hakemisesta ja sujuvoittaa hakuprosessia. Lisäksi tapahtuma tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitumiseen. Rekisteröityminen tapahtumaan on nyt avoinna ja kestää 18. tammikuuta saakka. Infopäivään kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin oman paikan turvaamiseksi. Lisäksi rajoituksena on kaksi osallistujaa yhtä organisaatiota kohden.


Lisätietoja:


Tapahtuman sivut ja rekisteröityminen


Kuukauden tapahtumat: kesäkuu 2019

17.06.2019 | 00:00
Global 5G Event ja EuCNC-konferenssi 17.-21.6.2019 Valenciassa

Järjestyksessään 28. European Conference on Networks and Communications (EuCNC) järjestetään ensi vuonna poikkeuksellisesti Global 5G Event –tapahtuman yhteydessä Espanjan Valenciassa.


5G Infrastructure Associationin (5G IA) isännöimä ja Euroopan komission tukema, järjestyksessään seitsemäs Global 5G Event järjestetään 17.-18. päivä kesäkuuta. Tapahtuma tarjoaa osallistujille eläväisiä debatteja koskien 5G-tekniikan koko kirjoa, standardeja, suuren luokan haasteita ja käyttöönottoa. Niin ikään tapahtuma tulee pitämään sisällään mielenkiintoisia esittelyjä kansainvälisiltä toimijoilta koskien viimeisimpiä 5G-tekniikan kehitysaskeleita, tuoden yhteen kaikki maailman 5G-tekniikan teollisuuden alan järjestöt.


18.-21. kesäkuuta järjestettävä EuCNC-konferenssi keskittyy esittelemään monipuolisesti 5G:n uusinta kehitystä ja tutkimustuloksia, tuoden yhteen yli 600 tutkimussektorin, teollisuuden ja yritysmaailman delegaatioita ympäri maailmaa. Tämän vuoden konferenssin motto on ”Älykkään liitettävyyden mahdollistaminen”. Tapahtuma toimii pääasiallisena alustana erilaisten 5G-tutkimusprojektien, erityisesti komission osarahoittamien eurooppalaisten tutkimus- ja kehitysohjelmien tulosten esittelyyn. Konferenssin järjestävät yhdessä IEEE Communications Society ja EURASIP, Euroopan komission tukiessa tapahtumaa rahallisesti.


Kummankin tapahtuman tarkempi ohjelma ja rekisteröinti julkaistaan alkuvuodesta 2019.


Lisätietoja:
Komission tiedote
EuCNC 2019
The 7th Global 5G Event

Lue lisää

18.06.2019 | 00:00
European Sustainable Energy Week Policy Conference 18.06 - 20.06.2019

Muut tapahtumat


Keskeisenä osana European Sustainable Energy Week –tapahtumaa (EUSEW) Euroopan komissio järjestää yhdessä energia-alan eri toimijoiden kanssa konferenssin, jonka pääaiheita ovat uusiutuvat luonnonvarat sekä energian tehokas käyttö Euroopassa.


EUSEW järjestetään ensi kesänä neljättätoista kertaa, ja sen tarkoituksena on toimia keskustelu- ja verkostoitumisalustana muun muassa viranomaisille, alan yrityksille, tutkijoille sekä kansalaisjärjestöille, joiden tavoitteena on puhtaalle, turvalliselle ja kestävälle energialle rakentuva talous. Konferenssi on erinomainen tilaisuus tavata muita energia-alan toimijoita, ja saada tietoa alalla menestyksekkäästi harjoitetuista politiikoista.


Konferenssin ajankohta on 18. – 20. kesäkuuta 2019. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa huhtikuussa 2019.


Konferenssi järjestetään Brysselissä Schumanin alueella kahdessa eri talossa: Euroopan komission Charlemagne-rakennuksessa osoitteessa Rue de la Loi 170 ja Residence Palacessa osoitteessa Rue de la Loi 175.


Yhteydenotot


European Sustainable Energy Week -nettisivut


Lisätietoa konferenssista

Lue lisää

12.06.2019 | 00:00
EU:n Itämeri-strategian foorumi Puolan Gdańskissa – teemoina väestörakenteen muutos sekä kierto- ja jakamistalous

Muut tapahtumat


Jokavuotinen EU:n Itämeri-strategian (EU Strategy for the Baltic Sea Region, EUSBSR) foorumi järjestetään kymmenettä kertaa 12.–13. kesäkuuta. Tänä vuonna tapahtumapaikkana toimii Puolan Gdańsk, ja teemana on ”Circular and sharing economy as an answer to demographic changes and environmental challenges in the Baltic Sea Region”.


Foorumin tarkoituksena on tarkastella EU:n Itämeri-strategian yhteyttä alueen kasvaviin haasteisiin, kuten väestökatoon, ikääntymiseen, muuttoliikkeisiin sekä uusiin tuotanto- ja kulutusmalleihin. Lisäksi tapahtumassa kerrataan strategian pääsaavutuksia ja pohditaan älykkäämpiä, tehokkaampia ja paremmin koordinoituja toimia vauraan tulevaisuuden takaamiseksi Itämeren alueelle.


Aika: 12.–13.6.2019
Paikka: Gdańsk


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Alustava ohjelma

Lue lisää

05.06.2019 | 08:30
The Digital Cities Challenge: A Strategy for EU Cities in the 21st Century –konferenssi Brysselissä 05.06.


Muut tapahtumat


Euroopan komissio ja Digital Cities Challenge järjestävät korkean tason konferenssin, jonka tarkoituksena on tuoda esiin suuntauksia, jotka muokkaavat kaupunkialueita Euroopassa sekä edistää keskustelua edistyneistä teknologioista, joiden avulla kaupungit voivat nopeuttaa siirtymää älykkääseen ja kestävään kasvuun. Tapahtumaan odotetaan yli 400 osallistujaa, esimerkiksi poliitikkoja, teollisuus- ja yritysjohtajia, kansainvälisten järjestöjen edustajia, tieteentekijöitä sekä muita asiantuntijoita.


Tapahtumassa käsitellään muun muassa seuraavia temaattisia aihealueita:


-  Kestävien ja menestyvien kaupunkiekosysteemien luominen


-  Investoinnit korkean teknologian infrastruktuureihin, helpompipääsyisemmät teknologiat ja data sekä koealustat kehittyviä teknologioita varten


-  Kaupunkien kehittäminen koulutuksen avulla, jolla pyritään teollisuuden modernisointiin sekä alueen digitaalisen siirtymän edistämiseen


 


Aika: 05.06.2019 klo 8:30 – 18:00


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne-rakennus, Rue de la Loi 170, Bryssel


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut ja ohjelma


Ilmoittautuminen

Lue lisää

11.06.2019 | 00:00
OECD järjestää kaivosaiheisen konferenssin Ruotsin Skellefteåssa 11. – 13.6.


Muut tapahtumat


OECD järjestää osana Mining Regions and Cities –aloitetta vuotuisen tapahtuman Skellefteåssa, jonka teemoja ovat muun muassa siirtymä kohti ympäristöystävällisempää taloutta sekä uudet, innovatiiviset keinot houkutella, säilyttää ja kehittää osaavaa työvoimaa kaivosalalla. Tilaisuudessa käsitellään myös kaivostoiminnan ja alueellisen kehittämisen parhaita käytäntöjä arktisilla alueilla.


Tapahtuma kerää yhteen aihealueesta kiinnostuneita teollisuuden ja yliopistojen edustajia sekä viranomaisia. Puhujana nähdään muun muassa Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston kestävän ja älykkään kasvun yksikön pääjohtaja Peter Berkowitz. Ilmoittautuminen tapahtumaan täällä.


Aika: 11.6. – 13.6.2019


Paikka: Skellefteå, Västerbotten, Ruotsi


Lisätietoa:


Yhteydenotot: miningregions@oecd.org


Tapahtuman nettisivut ja ohjelmarunko

Lue lisää

13.06.2019 | 00:00
Save the Date: Digital Assembly 2019 Bukarestissa 13.6. – 14.6.


Muut tapahtumat


Euroopan komissio järjestää Romanian Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden yhteydessä tapahtuman, jossa käsitellään EU:n Digitaaliset sisämarkkinat –strategiaa, ja siitä saatuja kokemuksia. Aiheena ovat myös tulevaisuuden digitaalipolitiikan suuntaviivat. Foorumi toimii lisäksi keskustelualustana aihepiirin toimijoille muun muassa digitalisaation roolista talouden ja yhteiskuntien muutoksessa sekä digitalisaation positiivisista vaikutuksista kansalaisten elämään.  


Lisätietoa tapahtumasta saatavilla pian.  


Aika: 13.6. – 14.6.2019


Paikka: Romexpo Exhibition Centre, Bulevardul Mărăști 65, Bukarest


Lisätietoa:


Yhteydenotot: CNECT-DA-2019@ec.europa.eu


Tapahtuman verkkosivut


Digital Assembly 2019 Twitter-sivut

Lue lisää

12.06.2019 | 00:00
Water Innovation Europe 2019 –konferenssi järjestetään Brysselissä 12.6. – 13.6.


Muut tapahtumat


Rekisteröityminen on avattu Water Supply and Sanitation Technology Platformin (WssTP) järjestämään konferenssiin. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna erityisesti veden ja energian välisiin suhteisiin, ja teemoja ovat muun muassa vesihuollon ja energiapalveluiden keskinäinen riippuvuussuhde ja, että miten vesihuoltoa ja energiapalveluja yhdistämällä voidaan saavuttaa yhteiskunta, joka hyödyntää energiaa ja vettä sekä tehokkaasti että samalla älykkäästi. Tapahtuma kerää laajasti yhteen useita eri vesisektorin toimijoita, muun muassa tutkijoita, rahoitusalan toimijoita, julkisen hallinnon viranomaisia ja kansalaisjärjestöjen edustajia.  


Varsinainen konferenssi järjestetään 13.6, joka on kaikille osallistujille avoin. 12.6. järjestetään vain verkoston jäsenille tarkoitettua ohjelmaa. Kannattaa kuitenkin huomata, että 12.6. illalla järjestettävä cocktailtilaisuus on kaikille avoin. Rekisteröityminen tapahtumaan täällä. Osallistuminen on maksullista.


Osana 12.6 järjestettävää iltatilaisuutta järjestetään myös Water Innovation Awards 2019 –palkintojenjako. Kyseessä on avoin kilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa esiin uusia, innovatiivisia, ja korkean markkina-arvopotentiaalin omaavia vesitaloutta koskevia lähestymistapoja, ratkaisuja ja teknologioita. Tänä vuonna kilpailukategorioita on yhteensä viisi. Lue lisää


Aika: 12.6. – 13.6.


Paikka: BluePoint Brussels, 80 Bd. A. Reyers, Bryssel


Lisätietoa:


Konferenssin verkkosivut


Tapahtumaohjelma

Lue lisää

26.06.2019 | 13:00
Eurooppalaista innovointia ja aluekehitystä koskeva poliittinen foorumi järjestetään 26.6. – 28.6. Romanian Iasissa


Muut tapahtumat


Romanian Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden kontekstissa Koillis-Romanian aluekehitysvirasto järjestää yhteistyössä Romanian tutkimus- ja innovointiministeriön ja Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston (DG RTD) kanssa Week of Innovative Regions (WIRE) –foorumin. Aiheena on tutkimuksen ja innovoinnin merkitys yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa.


Ensimmäisenä päivänä järjestetään rekisteröityminen, konferenssin viralliset avajaiset sekä illallinen. Lue lisää


Toisena päivänä ohjelmassa on paneelikeskustelutilaisuus, lehdistötilaisuus ja kolme rinnakkaista osioita, joiden teemat ovat:


-  Siirtymä alueelliselta tasolta eurooppalaisiin ja globaaleihin arvoketjuihin


-  Innovointiin suunnattu korkeampi koulutus


-  Taloudellisesta muutoksesta lähtevät innovoinnit


Iltapäivällä 27.6. järjestetään myös rinnakkaisia työpajoja, joiden aiheina ovat tutkimusta tukevat markkinointikeinot sekä innovointien hallinto pienten ja keskisuurten yritysten kohdalla. Toisen päivän ohjelma kokonaisuudessaan luettavissa täällä.


Kolmantena päivänä vuorossa on muun muassa luento, jonka aiheena ovat eurooppalaiset digitaalisen innovoinnin hubit, Horisontti Eurooppa –puiteohjelman tulevaisuus sekä oppiminen WIRE:n kautta. Lue lisää


Aika: 26.6. – 28.6.


Paikka: Iasi, Romania


Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu pian täällä.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: wire2019@adrnordest.ro


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

05.06.2019 | 14:00
Eurooppalaisen klusteritoiminnan edistämisen verkostoitumistapahtuma Italian Bolognassa 5.6. – 7.6.


Muut tapahtumat


Kesäkuussa 2019 järjestetään Innovate & Match 2019 –tapahtuma, jonka tarkoituksena on toimia keskustelufoorumina muun muassa tekoälyn tarjoamista hyödyistä ja ratkaisuista erityyppisillä tuotantosektoreilla. Tilaisuus tarjoaa myös verkostoitumisalustan alan toimijoille. Tänä vuonna tapahtumassa käsiteltäviä tuotannonaloja ovat:


-  Energia ja kestävä kehitys


-  Elintarviketeollisuus


-  Rakennusteollisuus


-  Kulttuuri ja luovat teollisuudenalat


-  Mekatroniikka- ja kuljetusala


-  Bio- ja hyvinvointitieteet


-  Palvelumuotoilu- ja massadatateollisuus


Tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 5.6. järjestettävällä klusteriosiolla, jonka aiheita ovat kansallisten ja alueellisten klusterien välinen tiedonvaihto koskien muun muassa uusia ja innovatiivisia klusteriyhteistyön malleja, uusien yhteisten mielenkiinnonkohteiden löytäminen potentiaalisten kumppanien kanssa sekä uusien klusterienvälisten kumppanuuksien luominen. Päivä alkaa työpajamuotoisena toimintana, johon sisältyy puheenvuoroja sekä yhteistä keskustelua aiheesta. Loppupäivästä järjestetään eurooppalaista klusteriyhteistyötä silmällä pitäen matchmaking-osio. Lue lisää


Torstaina 6.6. ja perjantaina 7.6. järjestetään useita peräkkäisiä verkostoitumissessioita, joiden tarkoituksena on auttaa muun muassa teollisuuden edustajia, tutkijoita, pieniä- ja keskisuuria sekä start-up –yrityksiä ja klustereita löytämään uusia kumppaneita heidän toimialoillaan.


Aika: 5.6. – 7.6.2019


Paikka: BolognaFiere, Hall 33, Viale Aldo Moro 20, Bologna


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 20.5. Rekisteröityminen on maksutonta, mutta se on edellytyksenä tilaisuuteen osallistumiselle, sillä paikkoja on rajoitettu määrä.


Lisätietoa:


Tilaisuuden verkkosivut


Tapahtumaohjelma

Lue lisää

20.06.2019 | 08:30
Komissio järjestää arviointikonferenssin Euroopan unionin koheesiopolitiikasta Bukarestissa 20. – 21. kesäkuuta


Muut tapahtumat


Euroopan komission ja jäsenvaltioiden järjestämät koheesiopoliittiset arvioinnit ovat olleet keskeisessä asemassa arvioitaessa ja hankittaessa tietoa unionin koheesiopoliittisista muutoksista. Tätä taustaa vasten komissio järjestää konferenssin, jonka tarkoituksena on arvioida unionin koheesiopolitiikkaa ja sen kehittymistä. Aiheesta konferenssissa on keskustelemassa muun muassa komission virkamiehiä, poliitikkoja, kansallisen, alueellisen ja paikallisen tason viranomaisia, aihepiirin tutkijoita sekä kansaisyhteiskunnan edustajia.


Konferenssi käynnistyy 20. kesäkuuta tervetulopuheilla sekä Euroopan komission budjettipääosaston päällikön Maria Rosa Aldea Busquetsin puheenvuorolla koskien Euroopan unionin tulevaa monivuotista rahoituskehystä. Tätä seuraa keskustelu, jonka aiheena on unionin koheesiopolitiikan arviointi. Tämän jälkeen järjestetään rinnakkaisia paneelikeskusteluja, joiden aiheita ovat muun muassa integroidut alueelliset strategiat, älykkään erikoistumisen strategiat, koheesiopolitiikan hyvin ja huonosti toimivat asiakokonaisuudet, Euroopan rakenne- ja investointirahastoa koskevan avoimen datan hyödyntäminen sekä koheesiopolitiikan arvioinnin haasteet ja mahdollisuudet jäsenmaissa.


Perjantaina 21. kesäkuuta ohjelma jatkuu paneelikeskustelulla, jonka aiheena on unionia koskevien politiikkojen arviointi, muun muassa mitä tulee niistä oppimiseen, vastuuvelvollisuuteen sekä kommunikaatioon. Tämän jälkeen järjestetään keskustelu, jossa vedetään konferenssin aiheita yhteen. Konferenssi päätetään kaikille osallistujille avoimella lounastilaisuudella.  


Aika: 20.6. – 21.6.2019


Paikka: Radisson Blu Hotel, Calea Victoriei, 63 – 81 Sektori 1, Bukarest


Rekisteröityminen konferenssin tässä linkissä. Ilmoittautuminen edellyttää ECAS-tunnusten luomista.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: regio-eval-conference@ec.europa.eu


Konferenssin verkkosivut


Tapahtumaohjelma

Lue lisää

12.06.2019 | 13:00
Siirtolaisten ja pakolaisten integraatiota koskeva työpaja järjestetään Antwerpenissä 12.6. – 13.6.


Muut tapahtumat


Urban Innovative Actions (UIA) –aloite sekä Antwerpenin kaupunki järjestävät yhdessä työpajan, jonka aiheena on siirtolaisten ja pakolaisten integroituminen. Tilaisuudessa neljä UIA-aloitteessa mukana olevaa kaupunkia, Antwerpen, Wien, Bologna ja Utrecht, jakavat kokemuksiaan aiheesta sekä keskustelevat aihepiiriä koskevista haasteista.


Tapahtuman ensimmäisenä päivänä työpaja käynnistyy tervetulosanojen jälkeen neljän UIA-aloitteessa mukana olevien kaupunkien edustajien välisellä paneelikeskustelulla, jonka aiheena on muun muassa UIA-hankkeiden laajemmat strategiset kehykset. Tämän jälkeen järjestetään neljä rinnakkaista osioita eri teema-alueilta. Päivän lopuksi Euroopan komission edustajat muun muassa muuttoliike- ja sisäasioiden sekä alue- ja kaupunkipolitiikan pääosastoista pitävät teemaa koskevia puheenvuoroja.


Toisena päivänä työpajassa käsitellään CURANT-hanketta, jonka tarkoituksena on tukea nuorten aikuisten integraatiota Antwerpenissä. Projektin lyhyen esittelyn jälkeen ohjelmassa on vierailukäynti CURANT-hankkeen BREM 16 –tiloihin Merksemissä, jossa pakolaiset asuvat yhdessä antwerpeniläisten kanssa. Tämän jälkeen vuorossa on osallistujille yhteinen lounas.  


Aika: 12.6. – 13.6.2019


Paikka: KAVA, Consciencestraat 41, Antwerpen (Ensimmäinen päivä)


            BREM 16, Lange Bremstraat 124, Merksem (Toinen päivä)


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä. Rekisteröitymislomake on avoinna 28. toukokuuta asti.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut


Ohjelmarunko

Lue lisää

28.06.2019 | 00:00
Aluekehitystä ja älykkäitä erikoistumisstrategioita koskeva konferenssi järjestetään Lontoossa 28.6. – 29.6.


Muut tapahtumat


St. Maryn yliopisto ja Triple Helix Association (THA) järjestävät yhdessä Erasmus+ -ohjelman tuella työpajan, jonka aiheena on älykkäiden erikoistumisstrategioiden avulla toteutettava aluekehitys. Tapahtuman keskiössä ovat aluekohtaiset innovaatiostrategiat sekä alueelliset yliopistojen, teollisuuden ja hallitusten väliset kumppanuusverkostot, joiden tehtävänä on edistää alueellista talouskasvua.     


Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa alueelliset S3-strategiat, yliopistojen ja teollisuuden välinen yhteistyötoiminta, älykkään erikoistumisen alustat, kumppanuudet ja kehittyvät investointistrategiat, menestyksekkäät esimerkit yliopistojen, teollisuuden ja hallitusten välisestä yhteistyöstä sekä yksityisen sektorin arvoketjujen ja aluekehityksen yhdistäminen. Lisäksi konferenssissa pohditaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:


-   Miten kaupungit ja mikroalueet voivat valita kasvua tukevia strategisia prioriteetteja?


-   Miten arvoketjut läpileikkaavat klustereita, ja mikä ajaa alueellista erikoistumista eteenpäin?


-  Ovatko yliopistojen, teollisuuden ja hallitusten väliset kumppanuusverkostot kykeneviä toteuttamaan investointihankkeita?  


Osallistujat pääsevät tilaisuudessa tutustumaan alan parhaimpiin käytäntöihin, ja seuraamaan yhdessä käytäviä avoimia keskusteluja aihealueesta. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan johonkin konferenssissa käytävään keskusteluun, voit hakea mukaan lähettämällä teemaa koskevan noin 500 sanan tiivistelmän, josta käy ilmi näkökulma sekä asiantuntemus käsiteltävästä teemasta. Osallistujat voivat myös hakea tilaisuutta esitellä tekemäänsä tieteellistä tutkimusta. Tästä kiinnostuneiden tulee niin ikään lähettää noin 500 sanan tiivistelmä, jossa tutkimus esitellään lyhyesti. Tiivistelmät tulee lähettää Emanuela Todevalle.     


Aika: 28.6. – 29.6.2019


Paikka: St. Maryn yliopisto, Waldegrave Road, Strawberry Hill, Twickenham, Lontoo


Rekisteröityminen tässä linkissä. Huomaa, että osallistuminen 28.6. ja 29.6 järjestettävään työpajaan on ilmaista, mutta muut konferenssin yhteydessä järjestettävät tapahtumat ovat maksullisia.  


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

25.06.2019 | 08:30
Energia-aiheiset Horisontti 2020 –infopäivät Brysselissä 25. – 27. kesäkuuta


EU-rahoituksen infopäivä


Infopäivien aikana esitellään erilaisia rahoitusvaihtoehtoja puhtaan energian hankkeille. Tarkoituksena on auttaa potentiaalisia hakijoita laatimaan hankehakemuksia vuoden 2020 Horisontti 2020 –hakukierroksella. Vuoden 2020 hakukierrosten keskeisimmät teemat ovat energiatehokkuus, vähähiiliset energiatekniikat sekä älykkäät kaupungit ja yhteisöt.


Infopäivillä esitellään joka päivä erilaisia H2020 energiahakuja koskevia teemoja. Esittely alkaa tiistaina 25.6. älykkäistä kansalaislähtöisistä energiajärjestelmistä, älykkäistä kaupungeista ja yhteisöistä sekä seuraavan sukupolven pattereista. Keskiviikkona aiheena ovat muun muassa seuraavan sukupolven uusiutuvia energianlähteitä koskevat ratkaisut, näiden ratkaisujen tuominen kuluttajatasolle, fossiilisia polttoaineita käyttävien voimalaitosten hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä kiertotalous. Lopuksi torstaina fokuksena on vähähiilinen rakentaminen, kuluttajat ja palvelut, älykäs rakentaminen, älykäs rahoitus sekä energiatehokkaat tieto- ja viestintäliikenteen palvelut älykkäiden kotien ja rakennusten teema-alueella.  


Jokaisen infopäivän päätteeksi järjestetään verkostoitumistapahtuma, joissa hanketoimijat voivat etsiä hankekumppaneita konsortioihin. Osallistujat saavat ilmoittautumislinkin verkostoitumistapahtumaan sähköpostissa, jossa vahvistetaan osallistuminen infopäiville.


Aika: 25.6. – 27.6.2019


Paikka: Euroopan komissio, Charlemagne-rakennus, Rue de la Loi 170, Bryssel


Rekisteröityminen infopäivään tässä linkissä. Huomaa, että tilaisuutta voi myös seurata suorana netissä.


Lisätietoa:


Infopäivien verkkosivut


Tiistain tapahtumaohjelma


Keskiviikon tapahtumaohjelma


Torstain tapahtumaohjelma

Lue lisää

04.06.2019 | 09:00
Horisontti 2020 yhteiskunnallisten haasteiden ryhmän 2 (Societal challenges 2) -hakuja koskeva infopäivä Brysselissä 4. kesäkuuta


EU-rahoituksen infopäivä


UnILiON-verkosto järjestää kesäkuussa info- ja verkostoitumispäivän, jonka aiheena ovat yleisesti Horisontti 2020 yhteiskunnallisten haasteiden ryhmän 2 haut, jotka sisältävät seuraavia teemoja: elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri- ja sisävesiasiat sekä biotalous. Lisäksi tapahtumassa tarkastellaan rinnakkaisissa osioissa erityisesti kahta hakuotsikkoa: toimivista ekosysteemeistä terveelliseen ruokaan sekä kestävien ruoka- ja muiden kuin elintarviketuotteiden arvoketjujen järjestäminen muuttuvissa olosuhteissa.


Tapahtumassa annetaan myös yleistä tietoa konsortioiden muodostamisesta sekä menestyksekkäiden hankehakemusten laatimisesta. Horisontti 2020 –hakuja koskevan informaation lisäksi tapahtuma toimii verkostoitumisalustana UnILiON-verkoston yliopistojen tutkijoille sekä muille alan toimijoille. Tilaisuudessa osallistujilla on erinomainen mahdollisuus vaihtaa keskenään hankeideoita sekä luoda uusia kumppanuuksia.  


Aika: 04.06.2019 klo 9:00 – 17:00


Paikka: Universidad Rey Juan Carlos / Universidad de Alcalá Brussels –edustusto, Rue du Trône 62, Bryssel  


Rekisteröityminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 2. kesäkuuta. Rekisteröitymisen jälkeen osallistujat voivat valita, kumpaan iltapäivällä rinnakkain järjestettävään osioon he haluavat osallistua.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

19.06.2019 | 00:00
Innovative Enterprise Week 2019 –konferenssi järjestetään 19. – 21. kesäkuuta Bukarestissa


Muut tapahtumat


Romanian Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden kontekstissa ja yhteistyössä Euroopan komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian (DG Connect) sekä tutkimuksen ja innovoinnin (DG RTD) pääosastojen kanssa järjestettävässä konferenssissa käsitellään eurooppalaisen innovoinnin tulevaisuutta. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan muun muassa päätöksentekijöitä, tutkijoita, innovoijia sekä rahoittajia.


Konferenssin keskiössä ovat vuonna 2019 käynnistetty Euroopan innovaationeuvostoa koskeva tehostettu pilotti (Enhanced European Innovation Council pilot) sekä siihen keskeisesti kuuluvat tulevaisuuden nousevat teknologiat (FET). Tapahtumassa keskustellaan muun muassa siitä, miten EIC pystyy vastaamaan tieteen, teknologian ja innovaation yhdistämistä koskeviin haasteisiin. EIC pilotin lisäksi konferenssissa käsitellään eurooppalaista innovaatiota koskevia rahoitusinstrumentteja, kuten esimerkiksi tulevaa Horisontti Eurooppa –puiteohjelmaa.  


Aika: 19.6 – 21.6.2019


Paikka: Bukarestin polytekninen yliopisto, Romania


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 9. kesäkuuta. Kannattaa huomata, että kyseessä on esirekisteröityminen, ja osallistujien tulee viedä ilmoittautuminen loppuun erillisen akkreditoitumisjärjestelmän kautta. Linkki järjestelmään lähetetään osallistujille esirekisteröitymisen jälkeen.  


Lisätietoa:


Yhteydenotot: contact@innoenterprisebucharest2019.eu


Konferenssin verkkosivut

Lue lisää

07.06.2019 | 08:30
Euroopan horisonttia ja ICT-alaa koskeva tapahtuma Oulussa

Muut tapahtumat


Oulussa järjestetään 7. kesäkuuta tapahtuma “Horizon Europe and ICT: How to prepare for the next framework programme?”, joka tarjoaa tilaisuuden keskustella EU:n seuraavasta tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmasta sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista ICT-alalle. Mukana tapahtumassa on Oulun seudun eri tutkimus- ja innovaatiotoimijoita, kuten Oulun yliopisto, Oamk, Business Oulu ja VTT.


Pääpuhujaksi tapahtumaan saapuu Business Finlandin ICT-teeman NCP-yhteyshenkilö Pekka Rantala kertomaan Euroopan horisontin ICT-puolesta. Lisäksi paneelikeskustelussa pohditaan, miten Oulun seutu voisi menestyä Euroopan horisontin tulevissa rahoitushauissa.


Rekisteröityminen tapahtumaan on auki täällä 4. kesäkuuta saakka. Tapahtumaa voi seurata myös webstreamin kautta täällä. Tilaisuus on englanninkielinen.


Aika: 7.6.2019 klo 8:30–11:00
Paikka: Oulun yliopisto, Tellus Business Kitchen, Pentti Kaiteran katu 1, 90014 Oulu


Lisätietoja:
Ohjelma
Rekisteröityminen
Webstream

Lue lisää

12.06.2019 | 00:00
Energiasiirtymää ja vähähiilisyyttä koskeva SET Plan 2019 –konferenssi järjestetään Bukarestissa 12. – 14. kesäkuuta


Muut tapahtumat


Strategisen energiateknologiasuunnitelman (Strategic Energy Technology Plan) kontekstissa järjestetään konferenssi, jossa käsitellään muun muassa kaupunkien ja alueiden roolia energiasiirtymän osalta sekä miten edellä mainitut tahot voivat edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Tapahtumassa pohditaan myös potentiaalisia investointimekanismeja, joilla voidaan edistää innovatiivisia sekä ekologisia tuotteita ja palveluita markkinoilla. Lopuksi tilaisuudessa käsitellään sitä, millä konkreettisilla tavoilla unionin energiateknologiasuunnitelma vaikuttaa kestävään energiasiirtymään eurooppalaisissa kaupungeissa ja alueilla. Suomalaisena puhujana tilaisuudessa nähdään Euroopan alueiden komitean ensimmäinen varapuheenjohtaja Markku Markkula.


Osana konferenssia järjestetään Horisontti 2020 –aiheinen verkostoitumistapahtuma, jossa eri toimijat, kuten esimerkiksi yritykset, paikallisen ja alueellisen hallinnon edustajat sekä TKI-toimijat eri jäsenmaista voivat keskustella aihealueen teemoista sekä luoda uusia hankekumppanuuksia. Tapahtuman teemoja ovat muun muassa energiatehokkuus, kiertotalous, älykkäät kaupungit sekä uusiutuvat polttoaineet. Lue lisää


Aika: 12.6. – 14.6.2019


Paikka: Bukarestin polytekninen yliopisto, Bukarest, Romania  


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 12. kesäkuuta. Rekisteröityminen on maksutonta.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut


Konferenssin ohjelmarunko

Lue lisää

07.10.2019 | 09:30
Horisontti 2020 –infopäivä Brysselissä – aiheena liikenne

EU-rahoituksen infopäivä


Euroopan komissio järjestää liikenneaiheisen Horisontti 2020 –infopäivän 7. lokakuuta Brysselissä. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä neljä avautuvaa rahoitushakua, joiden teemat ovat:


  • liikkuvuus kasvun edellytyksenä

  • tieliikenteen automatisaatio

  • vihreät ajoneuvot

  • uuden sukupolven akut

Yhteensä rahoitusta on tarjolla noin 356 miljoonaa euroa. Lisäksi tapahtumassa käsitellään hakemus- ja arviointiprosessia sekä jaetaan vinkkejä hyvän hakemuksen tekemiseen. Infopäivän jälkeen ohjelmassa on liikenneteemoista vastaavien kansallisten yhteyshenkilöiden (NCP) järjestämä välitystilaisuus.


Rekisteröityminen tapahtumaan avautuu pian.


Aika: 7.10.2019 klo 9:30–18:30
Paikka: Charlemagne Building, European Commission


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut

Lue lisää

26.06.2019 | 11:00
Arktista tulevaisuutta ja tutkimusta käsittelevä seminaari järjestetään Brysselissä 26. kesäkuuta


Muut tapahtumat


Norjan tutkimusneuvosto järjestää yhdessä Norjan EU-edustuston kanssa arktisen seminaarin, jonka teemoina ovat arktinen tulevaisuus ja tutkimus. Tilaisuudessa käsitellään muun muassa Euroopan unionin ja Norjan arktista aluetta koskevia poliittisia prioriteetteja. Euroopan unionin arktisista prioriteeteista kertoo Euroopan ulkosuhdehallinnon edustaja Marie-Anne Coninsx. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään uusimpia norjalaisia arktisen alueen tutkimusstrategioita sekä EU:n tulevia tutkimusprioriteetteja alueella, joista jälkimmäisiä esittelee alustavasti Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston johtaja Siri Gruber.


Aihetta käsitellään myös muiden arktisen alueen valtioiden näkökulmasta, ja tilaisuudessa kuullaan mahdollisesti Suomen Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuuskauden edustajan kommentteja teemaan liittyen. Tilaisuudessa keskustellaan myös tutkimuksen merkityksestä arktisen alueen kestävälle kehitykselle. Lopuksi seminaarin jälkeen järjestetään kaikille osallistujille avoin verkostoitumislounastilaisuus.


Aika: 26.06.2019 klo 11:00 – 14:00


Paikka: Norway House, Rue Archimède 17, Bryssel


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 19. kesäkuuta.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

17.06.2019 | 13:30
Etelä-Karjalan maakunta järjestää seminaarin kestävästä alueellisesta kehittämisestä ja maisemasuunnittelusta 17. kesäkuuta


Muut tapahtumat


Etelä-Karjalan maakuntahallituksen ja saksalaisen rajat ylittävään yhteistyöhön keskittyvä GFGZ-yhteisö järjestävät alueiden komiteassa seminaarin, jossa käsitellään alueellista kehittämistä ja maisemasuunnittelua koskevaa tuoretta julkaisua ”Sustainable Territorial Development and Landscape”. Tilaisuus käynnistyy alueiden komitean puheenjohtaja Karl-Heinz Lambertzin avaussanoilla sekä tilaisuuden järjestäjien esittelyillä.


Aloituksen jälkeen on vuorossa kaksi seminaariosuutta, joista ensimmäisessä käsitellään kestävän alueellisen kehittämisen sekä maisemasuunnittelun merkitystä. Keskustelemassa aiheesta on paikalla asiantuntijoita Ranskasta, Suomesta sekä Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Jälkimmäisessä seminaarissa käsitellään alueiden ja kaupunkien maisemasuunnittelua. Teemaa käsitellään muun muassa talouden sekä maatalouden näkökulmista. Seminaaria seuraa keskusteluosio. Lopuksi järjestetään yhteinen verkostoitumisvastaanotto.    


Aika: 17.06.2019 klo 13:30 – 16:00


Paikka: Euroopan alueiden komitea, huone JDE51, Rue Belliard 99 – 101, Bryssel


Lisätietoa:


Yhteydenotot: Johannes Moisio, johannes.moisio@ekarjala.fi


Tietoa tapahtumasta


Ohjelmarunko  

Lue lisää

Tapahtumakalenteri