Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi joulukuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
48 26 27 28 29 30 1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
53 31 1 2 3 4 5 6
   

4.12.2018 | 00:00 - 6.12.2018 | 00:00

Komission ICT 2018 -tapahtuma järjestetään 4.-6.12.2018 Wienissä

Euroopan komissio järjestää Euroopan ICT-tutkimusta ja -innovaatiota käsittelevän ICT 2018 -tapahtuman Wienissä, Itävallassa 4.-6.12.2018. Komissio on järjestänyt ICT-tapahtumia jo vuodesta 1998, ja niistä on tullut vuosi vuodelta näkyvämpiä kansainvälisiä foorumeita ICT-innovaatioille. Tapahtuvat ovat luoneet myös ainutkertaisen kokoontumismahdollisuuden koko ICT-tutkimus- ja innovaatioyhteisölle.

Tämän vuoden tapahtuma koostuu seuraavista osioista:


  • digitaalisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan konferenssi

  • EU-rahoitteisten ICT-tutkimus- ja innovaatioprojektien näyttely

  • erilaisia verkostoitumisaktiviteetteja

  • innovaatio ja startup -kylä, joka tuo esiin Eurooppalaista yrittäjyyttä

Lisää yksityiskohtia tapahtumaan liittyen julkaistaan pian.

Aika: 4.-6.12.2018

Paikka: Austria Centre, Wien, Itävalta

Lisätietoja:


Komission sivut


Kuukauden tapahtumat: helmikuu 2019

05.02.2019 | 00:00
Euroopan unionin teollisuuspäivät 2019

Euroopan komission järjestämiä EU:n teollisuuspäiviä vietetään 5.-6. helmikuuta 2019 Brysselin The Egg -konferenssikeskuksessa. Teollisuuspäivät ovat suurin komission järjestämä teollisuuden kasvutapahtuma ja toimii täten erinomaisena mahdollisuutena kaikkien teollisuudenalojen sidosryhmille luoda, keskustella ja toimia yhdessä paremman eurooppalaisen kilpailukyvyn saavuttamiseksi.


Tapahtuman ohjelmistoon liittyen on julkaistu kaksi erillistä kiinnostuksenilmaisupyyntöä, joiden kautta voi ehdottaa sisältöä ohjelmaan:


1. Päätapahtuman aikaiset sidosryhmätilaisuudet Brysselissä
Paikan päällä järjestettävät tilaisuudet tuovat yhteen eri teollisuudenalojen tärkeimmät toimijat ympäri Eurooppaa keskustelemaan oman alansa uusimmista ja oleellisimmista trendeistä sekä aiheista. Tapahtuman korkea taso mahdollistaa sen, että osanottajien on mahdollista vaikuttaa EU:n teollisuuspolitiikkaan sekä päätöksentekoon ensikädessä. Ehdotukset keskustelutilaisuuksien sisällöstä toivotaan koskevan seuraavia teemoja: teollisuus ja kestävä kehitys, teollisuus ja globalisaatio sekä innovaatio ja digitalisaatio.
2. Paikalliset tapahtumat ympäri Eurooppaa
Komissio kutsuu kaikki teollisuuden sidosryhmät ympäri Eurooppaa järjestämään oman tilaisuutensa osana eurooppalaista teollisuusviikkoa tammi-helmikuussa 2019. Paikallistapahtumien avulla on tehokasta aikaansaada näkyvyyttä tärkeille aiheille ja etäyhteys mahdollistaa tapahtuman jakamisen reaaliajassa nähtäväksi ympäri koko Euroopan unionia. Paikallistapahtumien sisältöjen tulee koskea seuraavia teemoja: teollisuus ja kestävä kehitys, teollisuus ja globalisaatio sekä innovaatio ja digitalisaatio.


Kaikki ehdotukset kumpaankin kategoriaan on lähetettävä 30. päivä syyskuuta 2018 mennessä. Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan syksyn 2018 aikana.


Lisätietoja:
Tapahtuman verkkosivut
Päätapahtuman aikaiset sidosryhmätilaisuudet 
Paikallistapahtumat


Kontakti: EU-INDUSTRY-DAY@ec.europa.eu

Lue lisää

19.02.2019 | 13:00
Covenant of Mayors Investment Forum Brysselissä 19.–20.2.2019

Muut tapahtumat


The Covenant of Mayors järjestää ”Energy Efficiency Finance Market Place” –tapahtuman Brysselissä 19.–20.2.2019. Tarkoituksena on keskustella investoinneista kestäviin energianlähteisiin ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen kaupunkien ja alueiden näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään 30 onnistunutta hanketta kuudessa temaattisessa työpajassa. Teemat ovat:


  • kestävä energiasuunnittelu

  • puhtaan kaupunkiliikenteen rahoittaminen

  • julkisen sektorin energiatehokkuuden rahoittaminen

  • kotien peruskorjaushankkeet kaupungeissa ja alueilla

  • ilmastonmuutokseen sopeutumisen rahoittaminen

  • innovatiiviset rahoitushankkeet markkinoiden luomiseksi kestävälle energia- ja ilmastorahoitukselle

Alan toimijat kertovat työpajoissa konkreettisia kokemuksiaan siitä, miten suunnitellaan ja kehitetään kannattavia investointeja kestävään energiaan sekä hankkeita ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Tarkoituksena on antaa ideoita muille projektien toteuttamisesta kiinnostuneille sekä mahdollistaa hankkeiden toistaminen.


The Covenant of Mayors on mailman suurin paikallistason ilmasto- ja energiatoimiin keskittyvä liike. Aloitteessa on mukana yli 7000 paikallista ja alueellista viranomaista 57 eri maasta. Jäsenten yhteisessä visiossa vuodelle 2050 tavoitteena on nopeuttaa alueiden hiilestä irtautumista, vahvistaa niiden kykyä sopeutua ilmastonmuutoksen väistämättömiin vaikutuksiin sekä tarjota kansalaisille turvallisia, kestäviä ja edullisia energianlähteitä.


Tapahtumaan rekisteröityminen on avoinna täällä.


Aika: 19.–20.2.2019


Paikka: Crowne Plaza Hotel - Le Palace, Brussels, B-1210, Belgium


Lisätietoja:


Tapahtuman nettisivut


Alustava ohjelma

Lue lisää

05.02.2019 | 08:15
Kansainvälinen T&K-konferenssi Euroopan horisontista Brysselissä 5.2.2019

Muut tapahtumat


Science/Business Network järjestää 5. helmikuuta Brysselissä konferenssin teemalla ”International R&D: Horizon Europe and the World”. Tapahtumassa luodaan katsaus globaaliin yhteistyöhön tutkimus- ja kehitystoiminnan saralla. Konferenssi tarjoaa osallistujille mahdollisuuden keskustella yhteistyön uusista mahdollisuuksista sekä erityisesti tieteen ja teknologian hyödyntämisestä eri sektoreiden ja alueiden välillä.


Keskusteluiden taustana toimii kansainvälisten yhteisjulkaisujen, ylikansallisten budjettien sekä erilaisten elinkeinoelämän, yliopistojen ja julkisen sektorin kumppanuuksien yleistyminen viime vuosikymmenten aikana. Eurooppa johtaa tätä trendiä Horisontti 2020 -ohjelmansa tutkimus- ja innovaatiohankkeilla, mutta muutkin suuret rahoittajat etsivät uusia ideoita ja kumppaneita. Tärkeä kysymys on myös T&K-toiminnan rooli mm. YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä ilmastonmuutoksessa.


Paneelikeskusteluissa on puhujia mm. Euroopan komissiosta, eri yliopistoista ja tutkimuslaitoksista ympäri maailmaa. Science/Business Networkin jäsenille ja EU-virkamiehille sekä kansallisten pysyvien EU-edustustojen edustajille tapahtuma on maksuton. Muille osallistuminen maksaa 96 euroa (+ 20,16€ VAT).


Rekisteröidy tapahtumaan 4.2. mennessä täällä.


Aika: 5.2.2019 klo 8:15–17:45


Lisätietoja:


Konferenssin ohjelma


Käytännön tietoja konferenssista lysiane.pons@sciencebusiness.net

Lue lisää

12.02.2019 | 09:00
JPI Urban Europe Policy Conference

Muut tapahtumat


Alueiden komitea ja Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosasto (DG RTD) järjestävät yhdessä 12.2 Brysselissä kaupunkipolitiikan Urban Transitioning – A Joint Adventure-konferenssin sekä verkostoitumistilaisuuden. Tilaisuuden pääteemana on uuden, päivitetyn Strategic Research and Innovation Agendan (SRIA 2.0) käynnistäminen. Lisäksi tilaisuus toimii alustana kaupunkipoliittiselle keskustelulle ja tiedonvaihdolle.


Konferenssissa käsiteltävät teemat sisältävät muun muassa digitalisaation vaikutukset kaupunkisuunnitteluun, kestävän maankäytön ja kaupunki-infrastruktuurin sekä kestävää kaupunkikehitystä koskevat tulevaisuudennäkymät.


Aika: 12.2.2019 klo 9:00 – 18:30


Paikka: Alueiden komitea, Batiment Jacques Delors, Belliardstraat 99-101, 1040 Brussels


Yhteyshenkilö: Klara Broms Seving, mklara.broms.seving@iqs.se


Tapahtuman verkkosivut


Kutsu ja tapahtumaohjelma


Rekisteröityminen tapahtumaan

Lue lisää

07.02.2019 | 09:00
Korkean tason konferenssi – metsät kestävän kehityksen keskiössä 7.2.2019

Muut tapahtumat


YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) sekä mepit Benedek Jávor, Heidi Hautala, Sirpa Pietikäinen, José Inácio Faria ja Jo Leinen järjestävät Euroopan parlamentissa 7. helmikuuta korkean tason konferenssin, jonka teemana on ”Forests at the heart of Sustainable Development”. Tapahtumassa keskustellaan kestävään metsänhoitoon liittyvistä yhteiskunnallisista, taloudellisista ja ympäristöllisistä hyödyistä sekä metsien ja puiden roolista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Painopisteenä on havainnollistaa metsäresursseihin liittyviä yhteiskunnallis-taloudellisia etuja sekä huomioida metsäresurssien merkittävä rooli elinkeinojen tukemisessa ja maaseutu- ja kaupunkimaisemien kehittämisessä.


Konferenssin tarkoituksena on tarjota instituutioille ja sidosryhmille mahdollisuus vaihtaa näkemyksiä metsien tärkeydestä kestävän kehityksen aikaansaamisessa. Samanaikaisesti kasvatetaan julkista tietoutta metsien suojelusta, kestävästä metsänhoidosta ja metsien arvoketjuista sekä metsätuotteiden ja –palveluiden erilaisista yhteiskunnallis-taloudellisista hyödyistä.


Tapahtumaan rekisteröityminen on avoinna täällä.


Aika: 7.2.2019 klo 9:00–12:30


Paikka: European Parliament, Room ASP 1G3, Brussels


Lisätietoja:


Konferenssin nettisivutLue lisää

21.02.2019 | 10:00
Korkean tason poliittinen tapahtuma sosiaalisten oikeuksien pilarin toimeenpanosta paikallistasolla

Muut tapahtumat


EUROCITIES järjestää yhdessä europarlamentaarikko Maria João Rodriguesin ja Euroopan komission kanssa poliittisen debatin aiheesta ”From principle to action: How to implement the European Pillar of Social Rights at local level” Euroopan parlamentissa 21. helmikuuta.


Tapahtumassa lanseerataan EUROCITIESin aloite ”Inclusive Cities for All: Social Rights in My City”, jossa kaupunkien johtajat sitoutuvat toimimaan Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin periaatteiden mukaisesti ja investoimaan toimenpiteisiin. Lisäksi on tarkoitus tarkastella tuoreen EUROCITIES-kyselyn tuloksia koskien pilarin toimeenpanoa paikallisella tasolla sekä esitellä pilarin periaatteiden mukaisia innovatiivisia toimia.


Tapahtuma antaa kaupunkien johtajille, europarlamentaarikoille, komission virkamiehille sekä kansalaisyhteiskunnan edustajille tilaisuuden keskustella siitä, miten sosiaalisten oikeuksien pilarin toimeenpanoa paikallisella tasolla voitaisiin tukea paremmin. Keskustelua käydään mahdollisuuksista tehdä enemmän yhteistyötä paikallisten, kansallisten ja EU-tason päättäjien sekä kansalaisyhteiskunnan välillä sen varmistamiseksi, että tasa-arvoiset mahdollisuudet ja sosiaaliset oikeudet koskevat kaikkia ihmisiä.


Tapahtumaan rekisteröityminen on avoinna 7. helmikuuta saakka täällä.


Aika: 21.2.2019 klo 10:00–12:30


Paikka: European Parliament, Wiertzstraat 60, Altiero Spinelli A3G-2, 1000 Brussels, Belgium


Lisätietoja:


Tapahtuman nettisivut


Yhteyshenkilö: Bianca Faragau, Bianca.Faragau@eurocities.eu


Lue lisää

26.02.2019 | 13:00
Multimodal transport - towards the future -korkean tason konferenssi Brysselissä 26.02.2019

Euroopan komission liikenteen ja liikkumisen pääosasto sekä liikenneasioista vastaava komissaari Violeta Bulc järjestävät liikennealan toimijoille tulevaisuudennäkymiä koskevan korkean tason konferenssin Brysselissä 26.2.2019. Tilaisuus päättää virallisesti multimodaalisuuden vuoden 2018 (2018 Year of Multimodality), jonka tarkoituksena on ollut edistää liikennesektorin yhtenäistä toimintaa, erilaisten kuljetusmuotojen monipuolisempaa hyödyntämistä sekä logistiikkaketjujen tehokkuuden parantamista.


Konferenssissa tehdään yhteenvetoa multimodaalisuuden vuoden 2018 saavutuksia, keskustellaan yhdessä liikennealan toimijoiden kanssa mahdollisista aukoista siirtymisessä tulevaisuuden liikennejärjestelmiin sekä käsitellään multimodaalisia kuljetusjärjestelmiä koskevia avauksia ja mahdollisuuksia.


Aika: 26.02.2019 klo 13:00 – 19:45


Paikka: Hotel Crowne Plazassa, Rue Gineste 3, 1210 Bryssel


Linkki ilmoitukseen


Rekisteröityminen ja lisätietoa


Konferenssin ohjelma

Lue lisää

22.02.2019 | 09:00
Työpaja Brexitin taloudellisista vaikutuksista eurooppalaisille alueille

Muut tapahtumat


City-REDI, ESRC ja The UK in a Changing Europe järjestävät Brysselissä työpajan, jossa pohditaan Brexitin mahdollisia vaikutuksia eurooppalaisille alueille. Tarkoituksena on koota yhteen poliitikkoja, yritysjohtajia, akateemikkoja sekä kansalaisjärjestöjä keskustelemaan aiheesta ja kuulemaan Birminghamin yliopiston Brexit-projektin tuloksista. Lisäksi työpaja tarjoaa kaupunkien, alueiden ja kansallisen tason sidosryhmille mahdollisuuden jakaa omia alueitaan koskevia tutkimustuloksia sekä kehittää yhdessä vaihtoehtoisia Brexitin jälkeistä aikaa kuvaavia skenaarioita. 


Brexit-projektissa tarkasteltiin Britannian EU-eron mahdollisia vaikutuksia Euroopan eri sektoreille, alueille ja kaupungeille. Tulosten mukaan suurin vaikutus kohdistuisi Luoteis-Euroopan alueille, kun taas eteläisen ja itäisen Euroopan alueisiin Brexitillä ei juuri olisi vaikutusta, ainakaan kauppayhteyksien osalta.


Tapahtumaan rekisteröityminen on avoinna täällä.


Aika: 22.2.2019 klo 9:00–17:00
Paikka: European Committee of the Regions, 101, rue Belliard/Belliardstraat, B-1040 Brussels


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut


Lue lisää

26.02.2019 | 14:30
Työpaja teollisten alueiden suunnanmuutoksesta ja aluepolitiikasta

Muut tapahtumat


Euroopan parlamentissa järjestetään 26. helmikuuta työpaja ”Reconversion of industrial areas in the framework of regional policy”. Tarkoituksena on keskustella teollisten alueiden uudelleenjärjestelyistä aluepolitiikan viitekehyksessä ja tarkastella esimerkkitapauksia muutamista eurooppalaisista kaupungeista. Työpajaan osallistuu europarlamentaarikkoja, Euroopan komission, Euroopan investointipankin, yliopistojen ja kaupunkien edustajia. 


Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna täällä.


Aika: 26.2.2019 klo 14:30–17:30
Paikka: European Parliament Brussels - Paul Henri Spaak (PHS) 7C050


Lisätietoja:
Tapahtuman ohjelma

Lue lisää

Tapahtumakalenteri