Tapahtumakalenteri


edellinen kuukausi kesäkuu seuraava kuukausi
  ma ti ke to pe la su
22 28 29 30 31 1 2 3
23 4 5 6 7 8 9 10
24 11 12 13 14 15 16 17
25 18 19 20 21 22 23 24
26 25 26 27 28 29 30 1
   

18.6.2018 | 14:00 - 17:30

Infopäivä Horisontti 2020 Spreading Excellence ja Widening Participation -hauista järjestetään 18.6

Euroopan komissio järjestää infopäivän Horisontti 2020 Spreading Excellence ja Widening Participation –hauista 18.6.2018 Brysselissä. Tapahtuman tavoitteena on tarjota lisätietoa hakuihin liittyen, ja auttaa osallistujia verkostoitumana keskenään. Tapahtuman puhujiksi saapuu asiantuntijoita, joille osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä hakuihin liittyen.

Kyseessä olevan osion haut tähtäävät EU:n TKI-asioissa matalammin suoriutuvien alueiden tutkimus- ja innovaatiopotentiaalin kehittämiseen, mm. edistämällä osaamiskeskuksien luomista ja kaupunkien muutosta kohti kestävyyttä. Hakujen alle kuuluvat myös projektit, joilla pyritään tuomaan henkilöstöresursseja instituutioihin implementoimaan rakenteellista muutosta ja edistämään verkostoitumista jatkuvan huippuosaamisen puolesta kaikkialla Euroopassa.

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon mahdollisimman pian osoitteeseen RTD-INFO-DAYS-B5@ec.europa.eu 

Aika: 18.6.2018 klo 14-17.30

Paikka: Madou Tower, Place Madou 1. 1210 Bryssel

Lisätietoja:

Komission sivut


Alustava ohjelma


Kuukauden tapahtumat: toukokuu 2019

13.05.2019 | 09:00
EU Green Week 2019

Muut tapahtumatEU Green Week 2019 järjestetään Brysselissä ja muualla Euroopassa 13.–17. toukokuuta. Tänä vuonna viikon teemana on ympäristölainsäädännön toimeenpano. Ympäristölaeilla on suuri vaikutus jokaisen elämään: ne parantavat veden- ja ilmanlaatua, suojelevat luontoa sekä kannustavat kierrättämään. Ilman tehokasta lainsäädännön toimeenpanoa näillä ei kuitenkaan ole merkitystä.


Brysselissä 15.–17. toukokuuta järjestettävän korkean tason konferenssin lisäksi ympäri Eurooppaa on tarkoitus järjestää yhteistyötapahtumia, jotka sijoittuvat 13.4.–9.6.2019 väliselle ajalle. Yhteistyötapahtuman järjestäminen tarjoaa organisaatioille ja kaupungeille mahdollisuuden osoittaa, miten ne toteuttavat EU:n ympäristöpolitiikkaa. Tapahtumat voivat keskittyä myös esimerkiksi ympäristöhankkeiden saavutusten ja positiivisten vaikutusten esittelyyn tai parhaiden käytäntöjen jakamiseen. Yhteistyötapahtumaksi rekisteröidytään täällä 15. maaliskuuta mennessä.


Haku näytteilleasettajaksi Brysselissä järjestettävään konferenssiin on avoinna 28. helmikuuta saakka. Hakulomake löytyy täältä. Osallistujien rekisteröityminen konferenssiin avautuu maaliskuun lopussa.


Aika: 13.–17.5.2019


Lisätietoja:


EU Green Week 2019


Yhteistyötapahtumien ohjeet


Näytteilleasettajahaun ohjeet

Lue lisää

14.05.2019 | 09:00
European Cluster Conference 2019 Bukarestissa 14.–16.5.2019

Muut tapahtumat


Euroopan komissio ja Romania järjestävät yhdessä kuudennen Euroopan klusterikonferenssin Bukarestissa teemalla ”Connecting Ecosystems: Bridge. Inspire. Change.” Konferenssi kokoaa yhteen 400 klusteripäättäjää, klustereiden hallinnoijaa, asiantuntijaa sekä sidosryhmien edustajaa. Tarkoituksena on käydä korkean tason politiikkakeskusteluja ja jakaa hyviä käytännön esimerkkejä klusteripolitiikkojen painopisteistä sekä kestävää teollisuuden uudistumista ja alueiden välistä yhteistyötä tukevista kehityskuluista.


Pääpaino on yhteyksien luomisessa klusteriyhteisön eri toimijoiden välille, ja keskustelujen pääaiheita ovat mm. digitalisaatio ja osaamisvaje, kiertotalous sekä yhteiskunnalliset vaikutukset. Osallistujia kannustetaan ottamaan osaa aktiivisesti sekä toimimaan ja luomaan yhdessä. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus:


  • keskustella klustereihin liittyvästä kehityksestä alueellisella, kansallisella ja EU-tasolla

  • kuulla EU:n klusteriviikkojen tapahtumista sekä kommentoida nykyisiä ja tulevia haasteita ja mahdollisuuksia

  • jakaa ideoita ja parhaita käytäntöjä liittyen haasteisiin vastaamiseen

  • verkostoitua konferenssin aikana sekä sitä edeltävässä EU Matchmaking -tapahtumassa

Konferenssiin osallistuminen on maksutonta. Rekisteröityminen avautuu helmikuun loppuun mennessä, ja lisätietoa päivitetään pian konferenssin nettisivuille.


Aika: 14.–16.5.2019
Paikka: Palace of the Parliament, Bucharest, Romania


Lisätietoja:
Tapahtuman kuvaus
Tapahtuman nettisivut
Alustava ohjelma
Järjestäjä: GROW-CLUSTERS@ec.europa.eu
Käytännön tietoa: info@eucluster2019.eu

Lue lisää

14.05.2019 | 09:00
EUA-työpaja tutkimuksen arviointikäytännöistä tutkijoiden rekrytoinnin ja urakehityksen näkökulmasta

Muut tapahtumat


European University Association (EUA) järjestää sarjan työpajoja aiheesta ”Research Assessment in the Transition to Open Science”. Työpajojen tarkoituksena on lisätä tietoutta ja herättää keskustelua tutkimuksen arvioinnin uudistukseen liittyvistä kysymyksistä. Vuoden 2019 työpajan teemana on ”Research Assessment for Researchers’ Recruitment and Career Progression”, ja se tarjoaa tilaisuuden keskustella tutkimuksen arviointikäytännöistä tutkijoiden rekrytoinnin ja urakehityksen näkökulmasta sekä pohtia täsmällisempiä, läpinäkyvämpiä ja vastuullisempia tapoja arvioida tutkimusta.


Taustalla on tutkijoiden, rahoittajien, tutkimuslaitosten ja Euroopan komission kasvava huoli tieteellisiin julkaisuihin perustuvien mittareiden keskeisestä asemasta tutkimuksen arvioinnissa sekä tähän liittyvistä negatiivisista vaikutuksista. Tapahtumassa eri tahot, kuten yliopistojen rehtorit ja hallintopäälliköt, tutkimusosastojen ja kirjastojen henkilökunta ja tutkijat sekä muiden sidosryhmien edustajat voivat keskustella yhteisestä lähestymistavasta tutkimuksen arvioinnin uudistukseen.


Rekisteröityminen tapahtumaan avautuu helmikuussa.


Aika: 14.5.2019 klo 9:00–18:00
Paikka: University Foundation, Brussels, Belgium


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Alustava ohjelma

Lue lisää

13.05.2019 | 14:00
Alueiden komitea järjestää seminaarin Euroopan metsästrategian toimeenpanosta Unkarissa 13.5. – 14.5.2019


Muut tapahtumat


Metsien merkitys osana Euroopan unionin politiikkaa on kasvanut viime aikoina merkittävästi, ja niiden tärkeys ulottuu ympäristöstä ja biodiversiteetistä aina terveyteen, turismiin sekä luonnonkatastrofeilta suojautumiseen asti. Metsien rooli on keskeinen myös kiertotalouden näkökulmasta. Alueiden komitean ”Luonnonvarat”-valiokunnan (NAT) toukokuussa järjestämässä seminaarissa tarkastellaan Euroopan metsästrategian toimeenpanoa erityisesti kestävän asumisen kannalta kaupungeissa ja maakunnissa.


Seminaari on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen keskittyy EU:n metsästrategian toimeenpanoon liittyviin kysymyksiin, jotka koskettavat erityisesti paikallis- ja aluehallintoviranomaisia. Toisen osion näkökulma on ilmastonmuutoksen vaikutukset metsiin, ja toisaalta metsien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Seminaariin kuuluu myös tutustumismatka Szombathelyn metsätilakeskukseen. Suomesta tilaisuudessa on puhujana muun muassa NAT-valiokunnan päällikkö Ossi Martikainen.


Aika: 13.5. – 14.5.2019


Paikka: Szombathely, Unkari


 


Yhteydenotot: nat@cor.europa.eu


Lisätietoa seminaarista


Seminaarin ohjelma

Lue lisää

15.05.2019 | 12:00
NSPA-foorumi Tromssassa 15.–16.5.2019

Muut tapahtumat


Pohjoisten harvaan asuttujen alueiden NSPA-verkoston foorumi järjestetään tänä vuonna Norjan Tromssassa 15.–16. toukokuuta. Foorumin tarkoituksena on edistää ratkaisujen löytämistä alueiden kohtaamiin haasteisiin sekä tarjota ajankohtaista tietoa EU-tasolla tänä vuonna käytävistä merkittävistä keskusteluista ja tehtävistä tärkeistä päätöksistä.


Tapahtumassa keskustellaan OECD:n Suomen, Norjan ja Ruotsin harvaan asuttuja alueita käsittelevästä raportista, arktisesta sidosryhmäfoorumista (Arctic Stakeholder Forum) sekä arktisesta investointialustasta (Arctic Investment Platform) ja siitä miten alueet voisivat edistää sen perustamista. Lisäksi foorumissa nostetaan esille työmarkkinoihin sekä NSPA:n kompetenssin kehittämiseen liittyviä kysymyksiä ja pohditaan, voisiko Interreg-ohjelma olla osa ratkaisua. Ohjelmassa on myös vierailu maailman pohjoisimmassa panimossa sekä päivällinen Fløya-vuoren huipulla.


Foorumi alkaa lounaan merkeissä 15. toukokuuta klo 12:00 ja päättyy lounaaseen 16. toukokuuta. Tarkempi ohjelma julkaistaan pian. Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna täällä 29. huhtikuuta saakka.


Aika: 15.–16.5.2019
Paikka: Tromssa


Lisätietoja:
Rekisteröityminen


Lue lisää

16.05.2019 | 08:45
Konferenssi muoveista ja kiertotaloudesta

Muut tapahtumat


PlastiCircle ja ICLEI – Local  Governments for Sustainability järjestävät Brysselissä 16. toukokuuta konferenssin ”Circular Cities: Innovating to tackle plastic waste”. Konferenssin tarkoituksena on keskustella muoveista ja kiertotaloudesta eurooppalaisissa kaupungeissa. Tilaisuus tarjoaa eri sidosryhmien edustajille mahdollisuuden tarkastella muovien kiertotalouden asettamaa haastetta sekä innovaatioita, joilla pyritään torjumaan muovijätettä eurooppalaisilla kaupunkialueilla. Ohjelma koostuu paneelikeskusteluista ja interaktiivisista työpajoista.


Konferenssiin rekisteröityminen on avoinna täällä


Aika: 16.5.2019 klo 8:45–17:30
Paikka: Scotland House Conference Centre, Rond-point Schuman, Brussels


Lisätietoja:
Konferenssin nettisivut

Lue lisää

14.05.2019 | 09:00
Eurooppalaisia tutkimusinfrastruktuureja koskeva Horisontti 2020 -infopäivä Brysselissä


EU-rahoituksen infopäivä


RICH 2020 –projektin kontekstissa järjestetään yhteistyössä Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston kanssa avoimia H2020 –hakuja sekä tulevaa Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaa (Horizon Europe) koskeva infopäivä 14.5. Symposiumin tarkoituksena on muun muassa tarkastella Eurooppalaisten tutkimusinfrastruktuurien uusia näkökulmia osana Horisontti Eurooppaa.


Tilaisuudessa käsitellään aluksi avoimena olevia Horisontti 2020 -hakuja sekä niiden hakuaikoja. Lisäksi järjestetään kolme keskusteluosioita, joissa käsitellään muun muassa sitä, että miten käynnissä olevat H2020 -projektit vaikuttavat tulevaan Horisontti Eurooppa –ohjelmaan sekä tutkimusinfrastruktuurien kehysten strategista suunnittelua Horisontti Eurooppaa varten.


Rekisteröityminen tapahtumaan täällä.


Aika: 14.5.2019 klo 9:00 – 17:30


Paikka: MCE Hôtel de la Poste – Tour & Taxis, Avenue du Port, 86c


Lisätietoa:


Komission verkkosivut


Tapahtumaohjelma


Lue lisää

24.05.2019 | 11:00
Alueiden komitea järjestää paikallis- ja aluehallinnon viranomaisille suunnatun konsultaation


Muut tapahtumat


Tapahtuman aiheena on paikallisten ja alueellisten viranomaisten hallinnollisten valmiuksien parantaminen tavoitteena investointien ja rakenteellisten uudistusten edistäminen vuosina 2021 – 2027. Esittelijänä tilaisuudessa toimii Italian Marchen aluehallinnon jäsen Manuela Bora. Alueiden komitean näkemyksen mukaan EU:n tulevan monivuotisen rahoituskehyksen ja muiden vastaavien ohjelmien osalta on tarve edistää alueellisten ja paikallisten viranomaisten valmiuksien parantamista vuosiin 2014 – 2020 verrattuna.  


Tilaisuus rakentuu siten, että teeman lyhyen esittelyn jälkeen aiheesta keskustellaan yhteisesti sekä pienryhmissä. Keskustelu päätetään pienryhmäkeskusteluista saataviin palautteisiin sekä yhteiseen verkostoitumislounaaseen.


Ilmoittautuminen tapahtumaan täällä viimeistään 22.5. klo 17:00.


Aika: 24.5. klo 11:00 – 13:00


Paikka: Alueiden komitea, Atrium 5, rue Belliard 99 – 101, Bryssel


Lisätietoa:


Yhteydenotot: econ@cor.europa.eu


Alueiden komitean verkkosivut


Tapahtumaohjelma

Lue lisää

23.05.2019 | 14:00
Ekosysteemi- ja biodiversiteettipalveluja koskeva konferenssi järjestetään Brysselissä 23.5. – 24.5.


Muut tapahtumat


Euroopan komissio järjestää yhdessä Euroopan alueiden komitean kanssa konferenssin, jonka aiheena ovat ekosysteemi- ja biodiversiteettipalvelut. Tapahtumassa tarkastellaan näitä teemoja koskevia saavutuksia, ja niistä omaksuttuja asioita sekä pohditaan aihepiiriä koskevia keskeisimpiä tulevaisuuden haasteita. Konferenssi toimii aloituksena EU:n luonnon monimuotoisuutta vuoteen 2020 asti koskevan strategian loppuarvioinnin julkiselle kuulemiselle.


Torstaina 23.5. järjestetään korkean tason konferenssi, jossa käsitellään luonnon ja sen monimuotoisuutta koskevia saavutuksia nykyisen komission aikana. Tilaisuudessa käsitellään myös biodiversiteetin tämänhetkistä tilaa, ja teemaa koskevia tulevaisuudenhaasteita. Torstain 23.5. ohjelmarunko luettavissa täällä.


Perjantaina 24.5. järjestettävässä tilaisuudessa osallistujilla on tilaisuus päästä vaikuttamaan EU:n luonnon monimuotoisuutta vuoteen 2020 asti koskevan strategian arviointiin. Aihepiirin toimijat, päättäjät sekä ympäristö- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat keskustelevat muun muassa teema-aluetta koskevista saavutuksista, strategian voimaansaattamisen esteistä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Perjantain 24.5. ohjelmarunko luettavissa täällä.  


Aika: 23.5. – 24.5.


Paikka: Bibliothèque Solvay, Rue Belliard 137A, Bryssel (Torstai 23.5.)


            Alueiden komitea, Rue Belliard 99, Bryssel (Perjantai 24.5.)


Ilmoittautuminen konferenssiin tässä linkissä. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta kannattaa huomata, että paikkoja on tarjolla rajoitettu määrä.  


Lisätietoa:


Yhteydenotot: enve@cor.europa.eu


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

16.05.2019 | 11:00
Resurssitehokkuus osana Euroopan aluekehitysrahastoa – millaisia ovat alan parhaat käytännöt, ja mitä voidaan odottaa tulevaisuudessa?


Muut tapahtumat


Hessenin osavaltion talous-, energia-, kuljetus- ja asuntoministeriö järjestää korkean tason työpajan, jossa käsitellään EAKR-rahoitusta resurssitehokkuuden näkökulmasta. Resurssitehokkuus on keskeinen teema paitsi tehokkaan luonnonvarojen hyödyntämisen ja ympäristönsuojelun näkökulmista, niin myös alueellisten teollisuuden elinkeinojen turvaamisessa. Tilaisuudessa keskustellaan energiatehokkuutta koskevien ohjelmien tähänastisesta täytäntöönpanosta sekä tulevien potentiaalisten rahoitusohjelmien kehittämisestä teema-alueella.


Tilaisuus rakentuu siten, että aiheen lyhyen esittelyn jälkeen vuorossa on Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston (DG REGIO) edustaja Peter Berkowitzin puheenvuoro. Sen jälkeen keskustellaan alan parhaista käytännöistä esimerkkiprojektien avulla neljästä eri jäsenvaltiosta, jotka ovat Saksa, Viro, Ranska ja Tanska. Lopuksi katseet suunnataan kohti tulevaa rahoituskautta 2021 – 2027, jota varten DG REGIO:sta odotetaan puhujaa.


Aika: 16.5. klo 11:00 – 16:00


Paikka: Hessenin osavaltion edustusto, 21 Rue Montoyer, Bryssel


Tapahtumaan rekisteröityminen täällä. Ilmoittautuminen on maksutonta, mutta kannattaa huomata, että tilaisuudessa on rajoitettu määrä paikkoja.


Lisätietoja:


Tapahtuman verkkosivut ja ohjelmarunko

Lue lisää

22.05.2019 | 09:00
Euroopan unionin digitaalisen terveydenhuollon tulevaisuutta käsittelevä seminaari järjestetään 22. toukokuuta Oulussa


Muut tapahtumat


ESPON:in järjestämässä seminaarissa Euroopan unionin instituutioiden edustajat ja keskeisimmät kansalliset sekä alueelliset terveydenhuollon toimijat keskustelevat eurooppalaisia terveydenhuoltojärjestelmiä kohtaavista haasteista. Näitä haasteita ovat muun muassa terveydenhuollon nousevat kustannukset, monisairastavuus sekä murroksessa oleva väestörakenne.


Seminaari jakautuu kolmeen osaan, joista ensimmäisessä keskitytään keskeisimpiin haasteisiin. Haasteet koskevat terveydenhuollon arvoketjujen ja ekosysteemien digitaalista muutosta Euroopan tasolla sekä niiden erilaisia vaikutuksia aluekehityksen näkökulmasta. Toisessa osassa keskustellaan rajat ylittävän yhteistyön merkityksestä terveydenhuollon alalla, aiheesta saatujen kokemusten valossa. Lopuksi tilaisuudessa käsitellään aihetta tarkemmin suomalaisten esimerkkien avulla, johon liittyen puhujina tilaisuudessa nähdään muun muassa Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma. Yhteistä keskustelua käydään lopuksi myös terveydenhuollon eri asiantuntijoiden muodostamassa paneelikeskustelussa.


Seminaarin lisäksi 21. toukokuuta järjestetään sivutapahtumana vierailu Oulun yliopistoon. Siellä osallistujat saavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin testausalustoihin, joita hyödyntävät terveysalan tuotteita ja palveluita kehittävät yritykset, tutkimusinstituutiot sekä terveydenhuollon ammattilaiset. Lisäksi järjestetään yhteinen lounas, jonka aikana paikalliset yritykset esittelevät alan viimeisintä teknologiaa.


Aika: 22.05. klo 9:00 – 17:00


Paikka: Oulu


Rekisteröityminen seminaariin tässä linkissä viimeistään 13.05. klo 14:00 Suomen aikaa.


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut


Seminaarin ohjelmarunko

Lue lisää

08.05.2019 | 10:00
The Smart City Guidance Package (SCGP) käynnistetään Alueiden komitean järjestämässä tilaisuudessa 8. toukokuuta


Muut tapahtumat


Tapahtumassa esiteltävä Smart City Guidance Package on saanut alkunsa European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities (EIP-SCC) –verkoston aloitteesta. Neuvontapaketin keskeisimpänä tarkoituksena on tarjota apua Smart City –projektien suunnitteluun ja hallinnoimiseen. Kohderyhmänä ovat niin kaupunkien ja yhteisöjen julkishallinnon viranomaiset kuin myös ei-valtiolliset toimijat.


Neuvontapaketin avulla pyritään muun muassa mahdollistamaan kokemustenvaihto alan toimijoiden välillä. Toisaalta paketilla tavoitellaan jo aihealueesta olevan tiedon systematisointia sekä sen saatavuuden helpottamista. Eräs paketin keskeinen tehtävä on myös tarjota kaupungeille inspiraatiota ja ohjeistusta koskien älykkäitä kaupunkistrategioita ja –projekteja esittämällä esimerkkejä hyvistä kokemuksista ja käytännöistä. Lopuksi tavoitteena on valmistautua tulevaisuuden Smart City –projekteihin.


Aika: 08.05. klo 10:00 – 16:00 Brysselin aikaa


Paikka: Alueiden komitea, JDE52-huone, Rue Belliard 101, Bryssel


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: enve@cor.europa.eu


Tapahtuman verkkosivut


Ohjelmarunko

Lue lisää

14.05.2019 | 10:00
ERRIN:in Smart Cities –työryhmä järjestää älykkäitä kaupunkihankkeita koskevan tapaamisen Brysselissä


Muut tapahtumat


Työryhmän järjestämän kokouksen teemoja ovat muun muassa tulevat älykkäiden kaupunkihankkeiden rahoitusohjelmat sekä parhaillaan käynnissä olevien EU-rahoitteisten Smart City -hankkeiden esittely. Esittelyn jälkeen Euroopan komission edustaja pitää puheenvuoron tulevista älykkäitä kaupunkeja koskevista rahoitushauista nykyisen Horisontti 2020 –puiteohjelman sekä vuonna 2021 alkavan Horisontti Eurooppa –ohjelman alla. Tämän jälkeen vuorossa on Horisontti-rahoitusta saavien MAKING CITIES – ja +CityxChange –hankkeiden esittely.


Yhteisen lounaan jälkeen järjestetään rinnakkaisia keskusteluosioita, joita johtavat kahden edellä mainitun projektin hankeasiantuntijat. Osallistujat voivat valita yhteensä neljästä keskustelutilaisuudesta kaksi. Käsiteltävät teemat ovat:


-  Energiapositiiviset kaupunginosat ja naapurustot (PED/PEN)


-  Kaupunkien välinen yhteistyö (Fellow cities)   


-  Digitaaliset infrastruktuurit (Digital Infrastructure)


-  Rahoitus (Financing)


Rinnakkaisten keskusteluosioiden jälkeen vuorossa on päivän yhteenveto sekä kaikille osallistujille avoin verkostoitumistilaisuus.


Aika: 14.05.2019 klo 10:00 – 17:00 Brysselin aikaa


Paikka: West Midlands Europe Hub, Avenue d’Auderghem 22 – 28, Bryssel


Lisätietoa:


Tapahtuman verkkosivut ja ilmoittautuminen


Kokousohjelma

Lue lisää

16.05.2019 | 14:30
Alueiden komitea järjestää tulevan ohjelmakauden aluekehitysstrategioiden suunnittelua koskevan konsultaation


Muut tapahtumat


Alueiden komitea valmistelee parhaillaan mielipidettä aluekehitysstrategioiden menestyksellistä suunnittelua koskevista suosituksista vuodesta 2020 eteenpäin. Kyseinen mielipide on osa laajempaa alueiden komitean laatimia koheesiopoliittisia lausuntoja vuosia 2021 – 2027 varten, joiden tarkoituksena on tuoda paikallisia ja alueellisia näkökulmia osaksi tulevan ohjelmakauden strategisista rahoitusprioriteeteista käytäviin keskusteluihin. Tärkeä aihe konsultaatiossa on se, että miten voidaan varmistaa koheesiopolitiikan sekä sektorikohtaisten EU:n rahoitusinstrumenttien ja –strategioiden välinen synergia sekä vastavuoroisuus. Keskeistä on myös huomata edellä mainittujen näkökulmien merkitys kaiken kaikkiaan aluekehityksen näkökulmasta.


Raportöörinä toimii Mazovian aluejohtaja Adam Struzik. Hän tapaa tilaisuudessa paikallisten ja alueellisten yhdistysten edustajia sekä muita aihepiirin toimijoita. Aiheen lyhyen esittelyn jälkeen yleisöllä on tilaisuus esittää raportöörille kysymyksiä ja vaihtaa näkemyksiä aihepiiristä.   


Aika: 16.05.2019 klo 14:30 – 16:00


Paikka: Alueiden komitea, huone JDE 53, Rue Belliard 99 – 101


Rekisteröityminen tapahtumaan tässä linkissä viimeistään 15. toukokuuta klo 13:00 Brysselin aikaa.


Lisätietoa:


Yhteydenotot: coter@cor.europa.eu


Tapahtuman verkkosivut

Lue lisää

17.05.2019 | 08:30
DESIGNSCAPES järjestää kaupunkiympäristöjä koskevan konferenssin Brysselissä


Muut tapahtumat


DESIGNSCAPES on Horisontti 2020 –rahoitusta saava projekti, joka pyrkii toiminnassaan muun muassa hyödyntämään kaupunkiympäristöjen suurta potentiaalia mahdollisimman monessa eurooppalaisessa kaupungissa. Lisäksi sen tavoitteena on nostaa esiin ja parantaa eri kaupunkiympäristöjen toimijoiden kehittämiä suunnittelun mahdollistamia innovaatioita (Design enabled innovations).


Alueiden komitean tiloissa 17.05. järjestettävän puolivälikonferenssin pääteemana on parhaillaan työn alla olevan vihreän paperin luonnoksen esitteleminen (Green Paper on Design Enabled Innovation in Urban Environments) ja aiheesta keskusteleminen. Konferenssissa pohditaan muun muassa erilaisia keinoja, joiden avulla voitaisiin antaa vihreän paperin valmistelulle sysäys eteenpäin. Tilaisuudessa käsitellään myös avoinna olevia, kaupunkiympäristöjen haasteisiin vastaavia DESIGNSCAPES-pilottihakuja. Lopuksi ohjelmassa on kolme rinnakkain järjestettävää työpajamuotoista sessiota eri teemoista.  


Aika: 17.05.2019 klo 8:30 – 17:00


Paikka: Alueiden komitea, 2 rue van Maerlant, Bryssel


Ilmoittautuminen tapahtumaan tässä linkissä.


Lisätietoa:


Konferenssin verkkosivut


Tapahtumaohjelma

Lue lisää

20.05.2019 | 10:30
Julkinen kuulemistilaisuus EU:n metsästrategiasta

Muut tapahtumat


Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) järjestää 20. toukokuuta julkisen kuulemisen ”EU Forest Strategy: fit for purpose?” Taustalla on Euroopan komission viime joulukuussa julkaisema EU:n metsästrategian toimeenpanoa koskeva seurantaraportti, johon kansalaisyhteiskunnan toimijoita edustava ETSK aikoo vastata lausunnolla. Tilaisuuden tarkoituksena on keskustella EU:n metsästrategiasta sekä jatkotoimista yhdessä EU-instituutioiden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa. Samalla keskustelu tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa ETSK:n lausunnon valmisteluun.


EU:n metsästrategiassa asetetaan kaksi tavoitetta vuodelle 2020. Ensinnäkin tavoitteena on varmistaa, että kaikkia EU-alueen metsiä hoidetaan kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti. Toisena tavoitteena on vahvistaa EU:n roolia näiden periaatteiden edistämisessä sekä metsäkadon vähentämisessä globaalilla tasolla.


Rekisteröityminen on avoinna täällä


Aika: 20.5.2019 klo 10:30–13:30
Paikka: EESC, Rue Van Maerlant 2, 1040 Brussels


Lisätietoja:
Tapahtuman nettisivut
Rekisteröityminen
Ohjelma
EU:n metsästrategia
Komission seurantaraportti


Lue lisää

Tapahtumakalenteri