NSPA -verkosto, Lapin liitto ja Rovaniemen kaupunki mukaan #CohesionAlliance -ryhmittymään

10.11.2017

 

Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten harvaanasuttujen alueiden etua valvova NSPA -verkosto, Lapin liitto ja Rovaniemen kaupunki ovat liittyneet mukaan EU:n alueiden komitean #CohesionAlliance -ryhmittymään vahvan aluepolitiikan puolesta 10.11 Rovaniemellä järjestetyssä arktiseen keskittyvässä seminaarissa. NSPA-verkoston puolesta vetoomuksen allekirjoitti verkoston puheenjohtaja, Pohjois-Savon aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa.

#CohesionAlliance on yhteenliittymä niille, joiden mielestä EU:n koheesiopolitiikan on jatkossakin oltava unionin tulevaisuuden takaava peruspilari. Se on tulosta johtavien eurooppalaisten kunta- ja aluejärjestöjen sekä Euroopan alueiden komitean yhteistyöstä. Ryhmittymä vaatii, että vuoden 2020 jälkeisten EU:n talousarvioiden avulla taataan kaikille Euroopan unionin alueille vahvempi, vaikuttavampi ja näkyvämpi koheesiopolitiikka.

Kampanjaan ovat tervetulleita liittymään kaikki ne, jotka uskovat EU:n koheesiopolitiikkaan, olipa kyse valtion-, alue- ja paikallishallinnosta, pk-yrityksistä, kansalaisjärjestöistä, kouluista, yliopistoista tai esimerkiksi kulttuurijärjestöistä.

Allekirjoitustilaisuuden yhteydessä Alueiden komitean ensimmäinen varapuheenjohtaja, Markku Markkula kehui EU:n aluepolitiikan toimeenpanoa Pohjois-Suomessa seuraavasti: 'Lapin alue on hyvä esimerkki siitä, miten älykäs erikoistuminen tarjoaa vakaan pohjan innovoinnille ja yrittäjyydelle, jotka perustuvat vireään teolliseen kehitykseen ja edistyneeseen klusterien yhteistyöhön. Vuoden 2020 jälkeisellä rahoituskaudella alueiden on painotettava entistä enemmän vahvaa rajat ylittävää kumppanuutta ja tehostettava synergioita kansallisen julkisen ja yksityisen rahoituksen sekä EU:n erilaisten rahoitusvälineiden välillä.'

Lisätietoja

#CohesionAlliance-ryhmittymästä

NSPA-verkostosta


 

Ajankohtaista

 
Uutisarkisto 2014 | 2013 | 2012