Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto
  Aluekehitys ja rajat ylittävä yhteistyö| 20.1.2016

Kutsu NSPA-verkoston järjestämään OECD-seminaariin Piitimeen, Ruotsiin 25. helmikuuta 2016

Pohjoisten harvaan asuttujen alueiden yhteinen Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) -verkosto toivottaa aluekehittämisestä kiinnostuneet toimijat tervetulleeksi kuulemaan OECD-tutkimuksen etenemisestä helmikuun 25. päivä 2016 Piitimeen, Ruotsiin. OECD:n asiantuntijat ovat parhaillaan tekemässä 14 NSPA-aluetta koskevaa aluetutkimusta, jonka tarkoituksena on identifioida haasteita ja mahdollisuuksia pohjoisten harvaan asuttujen alueiden kehittämisessä.

Tämänkertaisen seminaarin teemana on: Demography, service delivery and supply of competence. Seminaari koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja sitä seuraavista kolmesta rinnakkaisesta paneelikeskustelusta. Tapahtuman puhujiksi on varmistunut monia NSPA-alueiden erikoisosaajia, mutta myös kansainvälisiä asiantuntijoita kuten professori David Freshwater Kentuckyn yliopiston maataloustieteen laitokselta sekä Marie-Chantal Girard ja Stephanie Pronovost Kanadan taloudellisen kehittämisen Quebecin alueen virastosta. Iltapäivällä ohjelma yhdistyy osaksi Europa Forumia ja osuudessa kuullaan muun muassa Mikel Landabasoa Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosastolta (DG Regio).

Seminaari on maksuton sisältäen lounaan, mutta osallistujien tulee itse kattaa matka- ja majoituskulut sekä muut ruokakulut. Torstaina on mahdollisuus osallistua Europa Forumin järjestämälle illalliselle, jonka hinta on 50 €.  Piitimen lähin lentokenttä on Luulaja, jonne on suora lentoyhteys Oulusta. Majoitus on varattu hotelli Pite Havsbadista ja varauskoodilla ´NSPA OECD´ huoneiden saatavuus on varmistettu 25. tammikuuta saakka.  Yhden yön hinta on noin 990 SEK (n. 99 €).

Lisätietoja:

Tapahtuman ilmoittautuminen

Tapahtuman ohjelma

Hotelli Pite Havsbad

Erityisasiantuntija Janika Luukinen